گزارش، علت توقف انتقال پول از روسیه به تاجیکستان چیست؟

به گزارش آریا بلاگ، عدم اتصال برخی شبکه های انتقال پول همچون وسترن یونیون به شبکه ملی پردازش بانک ملی تاجیکستان عامل اصلی انسداد ارسال وجوه از روسیه به این کشور بوده است و با اتصال تدریجی این شبکه ها به مرور برطرف می شوند.

گزارش، علت توقف انتقال پول از روسیه به تاجیکستان چیست؟

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، روز گذشته روزنامه کومرسانت روسیه در خبری گفت که ارسال پول از روسیه به تاجیکستان از اوایل صبح روز سه شنبه متوقف شده است. این موضوع برای تاجیکستان که وابستگی مالی قابل توجهی به وجوه ارسالی از کشورهای دیگر دارند، بسیار حائز اهمیت است. عمده این وجود ارسالی از سوی کارگران مهاجر در روسیه به این کشور ارسال می شود. بر اساس گزارش سال 2018 بانک جهانی، تاجیکستان در صدر لیست کشورهایی است که بیشترین وابستگی را به وجوه ارسالی از خارج دارند. بر اساس این گزارش، به طور سالیانه 2.2 میلیارد دلار که معادل 30 درصد تولید ناخالص داخلی تاجیکستان است، از خارج از این کشور واریز می شود. همچنین تاجیکستان بعد از ازبکستان در رتبه دوم ارسال پول از روسیه در میان کشورهای شوروی سابق قرار گرفته است. محدودیت یا توقف چنین فرایندی می تواند به منزله یک آسیب جدی مالی برای این جمهوری آسیای مرکزی باشد.

با این حال رسانه های می گویند تاجیک ها از روز 2 دسامبر (روز دوشنبه) با این مشکل روبرو شده اند. علت این موضوع مسدود شدن مسیرهای انتقال پول به تاجیکستان توسط سه شبکه بزرگ انتقال پول جهانی از جمله وسترن یونیون، کانتکت و بلیزکو است. بنا بر گزارش سامانه اخبار، کننده وسترن یونیون در این باره گفته است که این شبکه انتقال پول به تاجیکستان را به صورت موقتی قطع کرده است. با این حال گفته می شود شبکه های دیگر انتقال پول از جمله مانی گرام، زالاتایا کارانا و یونیستریم همچنان نقل و انتقال پول به تاجیکستان را ادامه می دهند. با این حال برخی کاربران از پیام هشداری مبنی بر احتمال متوقف شدن این فرایند توسط شبکه زالاتایا کارانا در قلمرو تاجیکستان داده اند.

گفته می شود پیش تر بانک ملی تاجیکستان در خصوص پیوستن این شرکت ها به مرکز ملی پردازش بانک ملی این کشور 6 ماه فرصت داده بود. اما این شرکت ها برای 6 ماه دیگر از بانک ملی تاجیکستان وقت خواسته که با مخالفت روبرو شده است. شرکت های مذکور در ماه نوامبر هشدار قطع ارتباط را در صورت عدم انجام موارد مذکور دریافت کرده بودند. از روز 3 دسامبر تاجیکستان نظام جدیدی از جابجایی مالی را فراهم آورده است که طبق آن تمام جابجایی مالی توسط بانک ملی این کشور انجام شود.

به همین دلیل، خبرگزاری دولتی خاور در مصاحبه ای با مقامات بانک ملی تاجیکستان جزئیاتی در این باره دریافت کرده است. واحد مطبوعاتی بانک ملی تاجیکستان در این زمینه تصریح می کند:

انتقال پول از خارج از کشور، از جمله از روسیه مسدود نشده است. این جابجایی همچنان توسط سیستم های پرداختی که متصل به مرکز ملی پردازش هستند انجام می شود. تاکنون، سیستم های کانتکت و یونیستریم به این سیستم متصل شده اند. افراد می توانند پول خود را از طریق این سیستم ها دریافت و پرداخت کنند. شرکت انتقال پول وسترن یونیون نیز در آخرین مراحل اتصال قرار گرفته است و خدمات آن نیز به زودی برقرار خواهد شد.

مقامات بانک ملی تاجیکستان همچنین تصریح کرده اند که اتصال این شرکت های انتقال مالی به مرکز ملی پردازش تاجیکستان هیچ تاثیری در نرخ ارسال پول توسط آن ها نخواهد داشت. این مقامات همچنین تاکید کرده اند که بانک ملی تاجیکستان هیچ ارتباطی با سیاست های تعرفه ای این سیستم ها ندارد و با این اقدامات، بانک ملی هیچ سود و یا وجهی از جابجایی مالی دریافت نخواهد کرد.

به همین دلیل کننده وسترن یونیون نیز گفته است: ما در صدد انجام فرایند پیوستن به مرکز پردازش ملی، در چارچوب درخواست جدید بانک ملی تاجیکستان در زمینه جابجایی پولی هستیم. مسئولین یونیستریم نیز قبل تر به بی بی سی گفته اند که این شبکه پیش تر در تاریخ 23 اکتبر به مرکز پردازش ملی بانک ملی تاجیکستان پیوسته بود و به صورت عادی و بدون هیچ مسئله ای به کار خود ادامه می دهد.

تحلیل گران اصلی ترین هدف از پیوستن این شرکت ها به مرکز ملی پردازش بانک ملی تاجیکستان را افزایش شفافیت جابجایی پولی و مالی به این کشور مطرح می کنند. بر این اساس، مقامات تاجیکستان می توانند از این طریق اشراف کاملی بر جابجایی پولی از روسیه و البته دیگر کشورهای جهان داشته باشند. اتصال شبکه های انتقال پول به مرکز ملی پردازش می تواند دیتابیس باارزشی در اختیار مقامات این کشور قرار دهد که در مبارزه با پولشویی و قاچاق موثر باشد.

این موضوع جدای از مسائل مالی، حتی در زمینه مسائل امنیتی نیز می تواند بسیار تاثیرگذار باشد. بسیاری در برخی حملات تروریستی سال های اخیر و اقدامات خرابکارانه در آسیای مرکزی، تامین مالی و شماری از ارتباطات از سوی هسته های مستقر در مسکو اجرا شده بود. همچنین ارتباط مالی میان سرکرده های گروه های تروریستی نیز عمدتا از طریق واسطه هایی در روسیه یا ترکیه انجام پذیرفته است.

از سوی دیگر اما برخی تحلیل گران معتقدند این اقدام چند مزیت عمده دیگر نیز در اختیار بانک ملی تاجیکستان قرار می دهد. نخست، جابجایی پولی و مالی همه تحت اشراف بانک ملی اجرا شده و در انحصار این بانک قرار می گیرد. از سوی دیگر نیز، با انحصاری شدن این موضوع منابع مالی قابل توجهی در اختیار این بانک قرار گرفته که می تواند بسیاری از محدودیت های اخیر را برطرف کند. همچنین برقراری احتمالی نظام های مالیاتی و ... نیز می تواند در پرتو این وجوه ارسالی منابع درآمدی جدیدی را ایجاد کند.

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 30 دی 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: ariyablog.ir شناسه مطلب: 1619

به "گزارش، علت توقف انتقال پول از روسیه به تاجیکستان چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گزارش، علت توقف انتقال پول از روسیه به تاجیکستان چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید