اگر کبد چرب دارید به این غذاها لب نزنید

به گزارش آریا بلاگ، احمدرضا درستی گفت: بیماری کبد چرب غیر الکلی یک بیماری رایج است که متأسفانه در ظاهر افراد معین نیست در حالی که چربی بالای کبد مانند هپاتیت سبب تغییر رنگ چشم ها می شود و تنها با انجام آزمایش تشخیص آن امکان پذیر است.

اگر کبد چرب دارید به این غذاها لب نزنید

مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: بروز بیماری کبد چرب دربعضی از افراد می تواند همراه با سرگیجه، ناراحتی گوارشی باشد اما در بیشتر مواقع مانند بیماری دیابت می تواند به صورت پنهان باشد و خطرات آن همچنان برقرار باقی بماند.

وی با تاکید بر نقش کبد به نام یکی از اعضای اصلی بدن خاطرنشان کرد: ویتامین های محلول در چربی، اسیدهای چرب و به طور کلی هر مواد مغذی حاصل از مواد غذایی ما از طریق کبد ذخیره می شوند برای مثال کبد ورزشکاران گلیکوژل مورد نیاز آنها را تأمین می کند و یا در زمان روزه داری در طول ساعاتی که روزه هستیم بدن از طریق گلوکز حاصل از کارکرد کبد سوخت و ساز مورد نیاز خود را تأمین می کند بنابراین اگر عملکرد کبد درست نباشد فرد ضعیف می شود.

درستی نام کرد: در صورت مصرف کربوهیدرات کبد که مسئولیت ذخیره مواد را برعهده دارد کربوهیدرات را ذخیره می کند به این ترتیب چربی افزایش می یابد در چنین مواقعی کبد شبیه به پلاستیک شده و شروع به خفه شدن می کند که در اصطلاح پزشکی به آن سیروز کبدی گفته می شود، متأسفانه در بیمارانی که در موارد حاد ابتلاء به کبد چرب هستند کبد غیرقابل برگشت است و منجر به مرگ می شود.

وی با اشاره به نقش تغذیه نامناسب در بروز کبد چرب گفت: کاهش مصرف غذاهای فوری، ارزان و پرچرب، فست فودهایی که در روغن های اکسیدشده تهیه می شوند همچنین نان ها و برنجی که با آرد سفید تهیه شده اند؛ میوه ها، لبنیات، سبزیجات و غلات سبوس دار در کنار افزایش مصرف نان های سبوس دار مانند نان جو، برنج قهوه ای (در صورت مصرف از برنج سفید آن را به یک تا دو بار در هفته آن هم به صورت دم کرده محدود کنید) نقش بسیار مهمی در بروز کبد چرب دارد.

این متخصص تغذیه گفت: کله پاچه به نام یکی از غذاهای بسیار مضرر برای کبد است، چرا که کبد مسئولیت ذخیره مواد مغذی را دارد، از آنجایی که کله پاچه از تری گلیسیرید بالایی برخوردار است می تواند چربی کبد را بالا ببرد. همچنین برخلاف تصور عموم مبنی بر مصرف گوشت، مرغ و ماهی، باید گفت در صورت زیاده روی در مصرف هریک از این فرآورده ها پروتئین و چربی فراوانی به کبد می رسد همچنین میزان اسیداوریک در بدن بالا رفته که می تواند در مفاصل رسوب و عملکرد کلیه را هم کاهش دهد.

درستی در آخر تاکید کرد: مصرف سبزیجات پخته و خام مانند ریواس، کلم، کرفس، هویج، شلغم، لبو، سبزی خوردن، گوجه، کاهو، خیار؛ میوه ها به صورت دو تا سه واحد در روز برای مثال انار به همراه دانه و ورقه های نازک آن و پرتقال به همراه پوست سفید نازک آن؛ شیر و لبنیات کم چرب؛ کاهش مصرف شیرینی هایی مانند عسل، مربا، شیرینی، نوشابه، نوشیدنی های شیرین؛ خواب و فعالیت مناسب تا حد زیادی از بروز کبد چرب جلوگیری می کند.

منبع: همگردی
انتشار: 2 شهریور 1400 بروزرسانی: 2 شهریور 1400 گردآورنده: ariyablog.ir شناسه مطلب: 7762

به "اگر کبد چرب دارید به این غذاها لب نزنید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اگر کبد چرب دارید به این غذاها لب نزنید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید