طرز تهیه پاناکوتا انار دسری خوش رنگ مخصوص یلدا

به گزارش آریا بلاگ، پاناکوتا انار، یک دسر خوش رنگ و خوش طعم مناسب شب یلدا است که به راحتی با ترکیب خامه، شیر، ژلاتین و دانه های انار تهیه می گردد و می تواند در قالب و لیوان سرو گردد. این دسر ساده و مجذوب کننده با لایه های نرم پاناکوتا، دانه های انار و شربت شیرین، علاوه بر طعم بی نظیر، ظاهر زیبا و رنگ قرمز مجذوب کنندهی دارد که سفره شب یلدا را کنار دیگر انواع دسر شب یلدا و البته آجیل شب یلدا خاص تر می نماید. در ادامه طرز تهیه پاناکوتا انار را مرحله به مرحله بخوانید تا دسر یلدایی خوش رنگی داشته باشید.م

طرز تهیه پاناکوتا انار دسری خوش رنگ مخصوص یلدا

مواد لازم برای تهیه پاناکوتا انار

  • پودر ژلاتین 2 و 1/2 قاشق چای خوری
  • خامه غلیظ 2 پیمانه
  • شیر 1/2 پیمانه
  • شکر 1/2 پیمانه
  • نمک 1/4 قاشق چای خوری
  • آب انار بدون شکر 1/2 پیمانه
  • شکر دانه ریز 2 قاشق غذاخوری
  • دانه های انار به میزان لازم

طرز تهیه پاناکوتا انار

مرحله اول: آماده کردن قالب و ژلاتین

برای درست کردن پاناکوتا انار، ابتدا شش قالب کوچک یا فنجان را کمی با روغن یا اسپری چرب کنید تا پاناکوتا راحت تر از قالب خارج گردد. سپس ژلاتین را با 2 قاشق غذاخوری آب مخلوط کنید و با بخار کتری، آن را به روش بن ماری حل کنید. اگر در پی دستوری دیگری از پاناکوتا هستید می توانید طرز تهیه پاناکوتا سه رنگ را با تمام جزئیات در خبرنگاران بخوانید و یک دسر یلدایی خوش طعم درست کنید.

مرحله دوم: حرارت دادن خامه، شکر و ژلاتین

در ادامه طرز تهیه پاناکوتا انار، خامه، شکر قنادی و کمی نمک را در یک قابلمه کوچک بریزید. قابلمه را روی حرارت میانه گرم کنید. مخلوط را مرتب هم بزنید تا شکر کامل حل گردد. بهتر است مخلوط تنها خیلی گرم گردد و به نقطه جوش نرسد.

حال ژلاتین نرم شده را هم اضافه کنید. مخلوط را مجدد هم بزنید تا کاملا یا یکدیگر ترکیب شوند. این روش یاری تان می نماید تا پاناکوتا بافتی صاف، خامه ای و لطیف پیدا کند. از دیگر دسرهای یلدایی می توان به طرز تهیه دسر یلدایی پاناکوتا اشاره نمود که به میز پذیرایی تان رنگ و بویی دیگر می دهد.

نکته: ژلاتین تنها باید کمی گرم باشد نه داغ چرا که گلوله گلوله خواهد شد.

مرحله سوم: شیر را اضافه کنید

در سومین مرحله از طرز تهیه پاناکوتا انار، بعد از آن که مخلوط خامه و ژلاتین درست شد، قابلمه را از روی حرارت بردارید. حال شیر را اضافه کنید. با همزن به آرامی مخلوط را هم بزنید تا شیر به خوبی با خامه مخلوط گردد. در نهایت بافتی یکدست خواهید داشت. مخلوط را از یک صافی رد کنید تا هرگونه گلوله یا ذرات جدا گردد با این کار، پاناکوتای شما صاف، لطیف و بدون گلوله خواهد شد.

اگر زمان کافی برای این دسر خوشرنگ ندارید، می توانید به فکر تهیه مرنگ یلدایی باشید که دستور کامل آن در خبرنگاران گفته شده است.

نکته: در صورت نبود شیر، ماست را می توانید جایگزین آن کنید.

مرحله چهارم: مایه پاناکوتا را داخل قالب ها بریزید

در این مرحله از تهیه پاناکوتا انار، مخلوط پاناکوتا را به شکل کاملا مساوی داخل قالب ها بریزید. قالب ها را حداقل برای چهار ساعت داخل یخچال بگذارید تا کامل خنک گردد و خودش را بگیرد. بهتر است روی قالب ها را کامل با سلفون بپوشانید تا رطوبت و بخار یخچال روی آن اثر نگذارد. اگر از علاقه مندان به پاناکوتا هستید می توانید طرز تهیه پاناکوتا ویژه قنادان را در خبرنگاران بخوانید.

مرحله پنجم: شربت را درست کنید

حدود یک ساعت قبل از سرو پاناکوتای انار، آب انار و شکر دانه ریز را داخل یک قابلمه کوچک بریزید. قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید تا مخلوط به جوش بیاید. اجازه دهید مخلوط برای 10 تا 12 دقیقه آرام بجوشد تا کم کم غلیظ شده و حالتی شبیه شربت به خود بگیرد.

در نهایت قابلمه را از روی حرارت بردارید تا کامل خنک گردد. اگر در پی یک دسر خوشمزه یلدایی برای میز پذیرایی تان هستید می توانید طرز تهیه تارت انار را در خبرنگاران بخوانید و آن را درست کنید.

مرحله ششم: پاناکوتا را سرو کنید

برای سرو پاناکوتا انار، قالب ها را حدود 10 تا 15 ثانیه داخل آب خیلی داغ قرار دهید. تنها داشته باشید که آب داخل قالب نفوذ نکند. با یک چاقوی نوک تیز، دور پاناکوتا را به آرامی از قالب جدا کنید. آن را در بشقاب سرو برگردانید.

اگر دوست داشتید، می توانید پاناکوتا را بدون خارج کردن از قالب و داخل همان فنجان سرو کنید. در نهایت کمی شربت انار روی پاناکوتا بریزید. دانه های انار را روی آن بپاشید و با چند برگ نعناع تزئین کنید تا دسر شما خوش ظاهر، خوش طعم و آماده سرو برای میز یلدایی گردد.

با تزیین انار و تزیین لبو، می توانید جلوه ای دیگر به میز پذیرایی یلدایی تان بدهید.

نکات تکمیلی تهیه پاناکوتا انار

در این بخش، نکات تکمیلی و مهم تهیه پاناکوتا انار را می خوانید که با رعایت آن ها می توانید دسری خوش طعم، خوش ظاهر و کاملا حرفه ای درست کنید و از نتیجه نهایی لذت ببرید.

طرز تهیه پاناکوتا انار با پودر ژله انار

برای تهیه پاناکوتا انار لیوانی، ابتدا 2 بسته پودر ژله انار را با 2 لیوان آب جوش مخلوط نموده و روی بخار کتری یا سماور بگذارید تا کاملا شفاف گردد. لیوان های دسر را به سه قسمت تقسیم کنید، کمی دانه انار داخل هر لیوان بریزید و میزانی ژله اضافه کنید تا دانه ها ثابت بمانند، سپس لیوان ها را داخل یخچال بگذارید تا لایه اول ببندد.

در همین زمان، ژلاتین را با آب سرد مخلوط نموده و روی بخار کتری حل کنید. شیر و شکر را روی حرارت ملایم گرم کنید تا شکر حل گردد و کمی از آن را به خامه هم دما اضافه کنید، سپس به قابلمه برگردانید و مخلوط کنید تا یکدست گردد. ژلاتین حل شده را همراه وانیل و گلاب اضافه کنید، حرارت را خاموش نموده و کمی خنک کنید. لایه دوم پاناکوتا را روی ژله اول بریزید و دوباره در یخچال قرار دهید تا سفت گردد.

در نهایت، ژله به جای مانده را خنک نموده، دوباره دانه انار اضافه کنید و لیوان ها را پر کنید. دسرها را حداقل 2 ساعت در یخچال بگذارید تا کامل ببندند و پاناکوتای انار خوش رنگ و خوش طعم آماده سرو گردد.

تنوع در طعم پاناکوتا انار

برای تنوع در طعم دسر پاناکوتا می توانید به راحتی به مایه پاناکوتا کمی وانیل یا دارچین اضافه کنید تا طعمی خوشمزه و متفاوت پیدا کند. این کار مخصوصا برای شب یلدا عالی است چرا که با عطر و طعم وانیل یا دارچین، دسر شما هم مجذوب کننده تر و هم خوش بوتر می گردد.

تنوع در سرو پاناکوتا انار

برای تنوع در سرو پاناکوتا انار می توانید در لایه اول قالب یا لیوان، یک لایه نازک کیک اسفنجی یا بیسکویت پتی بور قرار دهید و سپس مایه پاناکوتا، دانه های انار و شربت انار یا پودر ژله را روی آن بریزید. اگر هم دوست دارید، می توانید بدون این لایه، پاناکوتا را مستقیما با دانه های انار و شربت سرو کنید.

این کار به سلیقه شما و میز یلدایی تان بستگی دارد و باعث می گردد دسر هم مجذوب کننده تر به نظر برسد و هم بافت متفاوت و خوشمزه ای داشته باشد. برای پذیرایی از عزیزان تان در میهمانی یلدا از طرز تهیه دسر یلدایی روکر انار غافل نشوید.

اهمیت خنک بودن شربت انار در تهیه پاناکوتا

خیلی مهم است که شربت انار قبل از ریختن روی پاناکوتا کاملا خنک باشد. اگر شربت هنوز گرم باشد، ممکن است لایه پاناکوتا نرم گردد یا شکل قالب را از دست بدهد و ظاهر دسر کامل خراب گردد. با خنک کردن شربت یا مایه ژله، لایه ها ثابت می مانند و پاناکوتای شما هم زیبا و هم خوش طعم خواهد بود. اگر به طعم و رنگ انار برای سرو در میهمانی یلدایی تان علاقه مند هستید، طرز تهیه چیز کیک انار را با تمام جزئیات در خبرنگاران بخوانید.

جایگزین شیر در تهیه پاناکوتا انار

اگر شیر معمولی ندارید یا می خواهید پاناکوتا سبک تر درست کنید، می توانید از ماست یا شیر نارگیل به جای شیر بهره ببرید. ماست طعمی ملایم و کمی ترش به دسر می دهد و بافت آن را نرم و خامه ای می نماید، و شیر نارگیل هم طعم شیرین و خوشمزه ای به پاناکوتا می بخشد.

سوالات متداول درباره طرز تهیه پاناکوتا انار

در این بخش، رایج ترین سوالات مبتدی ها درباره تهیه پاناکوتا انار را پاسخ داده ایم تا بتوانید راحت تر دسر خوش رنگ و خوش طعم شب یلدا را آماده کنید.

1. چرا پاناکوتای من بعد از خنک شدن هنوز شل است؟

ممکن است ژلاتین به میزان کافی حل نشده باشد یا میزان آن کم باشد. بعلاوه اگر لایه ها قبل از سفت شدن ژله یا پاناکوتا با هم مخلوط شوند، بافت نهایی نرم می ماند.

2. اگر قالب ها خیلی کوچک یا بزرگ باشند چه باید کرد؟

زمان خنک شدن و سفت شدن بستگی به میزان قالب دارد؛ قالب های کوچک سریع تر سفت می شوند و قالب های بزرگ ممکن است احتیاج به زمان بیشتری داشته باشند.

3. می توانم از آبمیوه های دیگر به جای آب انار استفاده کنم؟

بله، می توان از آب تمشک، توت فرنگی یا پرتقال استفاده کرد، اما توجه کنید که رنگ و اسیدیته آبمیوه می تواند روی ژلاتین اثر بگذارد و ممکن است میزان ژلاتین را کمی تغییر دهید.

4. آیا می توانم پاناکوتا را بدون خامه درست کنم؟

بله، برای نسخه سبک تر می توانید از ماست یا شیر نارگیل به جای خامه بهره ببرید، اما بافت کمی نرم تر و کمتر خامه ای می گردد.

5. چرا دانه های انار در ژله یا پاناکوتا پایین می روند؟

اگر ژله خیلی رقیق باشد یا قبل از ریختن ژله، لایه اول پاناکوتا خیلی نرم باشد، دانه ها ته نشین می شوند. بهتر است ژله را کمی غلیظ تر و لایه اول پاناکوتا کمی سفت شده باشد.

6. آیا می توانم پاناکوتا و ژله را با هم مخلوط کنم تا سریع تر آماده گردد؟

خیر، بهتر است لایه ها را جداگانه درست کنید. اگر مخلوط شوند، ژله و پاناکوتا به هم نمی چسبند و لایه بندی مجذوب کننده نخواهد شد.

7. چه چیزی باعث می گردد پاناکوتا بعد از خارج کردن از قالب ترک بخورد؟

معمولاً علت آن تغییر ناگهانی دما یا قالب خیلی سرد است. بهتر است قالب ها کمی قبل از سرو در دمای محیط قرار بگیرند یا با آب داغ کوتاه گرم شوند تا پاناکوتا راحت جدا گردد.

8. می توانم دسر پاناکوتا را منجمد کنم؟

منجمد کردن پاناکوتا توصیه نمی گردد، زیرا بافت خامه ای و ژلاتینی آن خراب می گردد و بعد از یخ زدایی آب انداخته یا سفت نمی گردد.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 29 آذر 1404 بروزرسانی: 29 آذر 1404 گردآورنده: ariyablog.ir شناسه مطلب: 13958

به "طرز تهیه پاناکوتا انار دسری خوش رنگ مخصوص یلدا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پاناکوتا انار دسری خوش رنگ مخصوص یلدا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید