طرز تهیه کیک تولد خانگی با تمام فوت و فن ها
به گزارش آریا بلاگ، درست کردن کیک تولد خانگی کار چندان دشواری نیست. مهم نیست چقدر در این کار مهارت داشته باشید، عشق و زمانی که برای درست کردن یک کیک خانگی صرف می کنید، خود به تنهایی به منحصر به فرد بودن آن کمک می کند.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - خوشحالی یعنی کیکی در فر در حال پختن! هیچ چیز دلنشین تر و ارزشمندتر از درست کردن کیک تولد خانگی برای عزیزانمان نیست. مهم نیست چقدر در این کار مهارت داشته باشید، عشق و زمانی که برای درست کردن یک کیک خانگی صرف می کنید، خود به تنهایی به منحصر به فرد بودن آن کمک می کند. با در اختیار داشتن کاربردی ترین ابزارهای شیرینی پزی می توانید به راحتی کیک های تولد خود را در خانه تهیه کنید. در ادامه به شما طرز تهیه کیک تولد، کاپ کیک و کوکی را آموزش خواهیم داد و نمونه های بی نظیری از تزیین انواع کیک و کاپ کیک و کوکی را مشاهده خواهیم کرد.
آنچه در این مطلب آمده است:
- کیک اسفنجی و فوت و فن های درست کردن آن
- فیلینگ گذاری و خامه کشی
- تزیین کیک با فوندانت و خامه
- کاپ کیک
- کوکی
طرز تهیه کیک تولد اسفنجی ساده
معمولا برای پایه کیک های تولد از کیک اسفنجی و یا شیفون استفاده می شود. تفاوتی که کیک اسفنجی و شیفون با هم دارند در استفاده از روغن در مواد اولیه این کیک است. همچنین، در بیشتر رسپی های کیک شیفون، نیازی به جدا کردن زرده و سفیده نیز نیست. در ادامه با فوت و فن ها و طرز تهیه کیک اسفنجی ساده وانیلی و نحوه شکلاتی یا نسکافه ای کردن این کیک آشنا خواهیم شد.
فوت و فن های درست کردن کیک تولد اسفنجی
- به طور کلی برای درست کردن کیک اسفنجی به ازای هر تخم مرغ 60 گرمی، 25 گرم آرد و 25 گرم شکر بهره ببرید.
- به ازای هر دو نفر یک تخم مرغ برای درست کردن کیک اسفنجی نیاز خواهید داشت.
- برای درست کردن کیک اسفنجی شکلاتی شما مجاز هستید تا سقف 25 گرم پودر کاکائو به آرد اضافه کنید و به همان میزان از آرد دستور کم کنید.
- در صورتی که تمایل دارید کیک اسفنجی نسکافه ای درست کنید، یک قاشق غذاخوری (10 گرم) پودر نسکافه را با یک قاشق آب جوش مخلوط کنید و به زرده ها اضافه کنید.
- کیک اسفنجی نیازی به مایعات ندارد. اما، در صورتی که از شکر دانه درشت استفاده می کنید، بهتر است یک قاشق غذاخوری آب جوش به زرده اضافه کنید.
- به منظور هوادهی آرد را حتما 2 تا 3 مرتبه الک کنید و این کار باید قبل از مصرف انجام شود.
- قالب کیک اسفنجی به طور آکادمیک نیازی به چرب کردن ندارد. تنها کافیست یک ورقه کاغذ روغنی کف قالب پهن کنید.
- برای اندازه گیری سایز قالب، می توانید به ازای هر پیمانه آب یک تخم مرغ در نظر بگیرید. یعنی حجم قالب برابر است با، تعداد پیمانه های آب برای پر شدن قالب.
مواد لازم | |
تخم مرغ | 6 عدد |
شکر | 150 گرم |
آرد | 150 گرم |
وانیل | 1/8 قاشق چایخوری |
آب جوش | 1 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه
1. قبل از هر چیز فر را با درجه حرارت 180 روشن کنید.
2. زرده و سفیده تخم مرغ ها را از هم جدا کنید.
3. زرده تخم مرغ، ¾ شکر، وانیل و آب جوش را به کمک همزن برقی بزنید تا حجم آن دو برابر و کشدار شود. هم زدن را تا جایی ادامه دهید که ذرات شکر به طور کامل حل شود و زبری شکر زیر انگشتان حس نشود.
نکته: در صورتی که تمایل دارید کیک اسفنجی نسکافه ای درست کنید، در این مرحله 1 قاشق غذاخوری نسکافه را در آب جوش دستور حل کنید و به زرده ها اضافه کنید.
4. در ظرف دیگری سفیده تخم مرغ را با همزن برقی بزنید تا از حالت لختگی درآید.
5. زمانی که سفیده ها شروع به پف کردن کرد، مابقی شکر را در چند مرحله به سفیده ها اضافه کنید و هم زدن را تا جایی که سفیده ها با برگرداندن ظرف نریزد ادامه دهید.
نکته: در صورت تمایل می توانید برای اطمینان از پف سفیده ها، از 1/8 قاشق چایخوری کرم تارتار نیز در هنگام هم زدن سفیده ها بهره ببرید.
6. آرد را 2 تا 3 مرتبه از الک ریز رد کنید.
نکته: در صورتی که تمایل دارید کیک اسفنجی شکلاتی درست کنید، در این مرحله 25 گرم از آرد دستور را کم کنید و با پودر کاکائو جایگزین کنید و به همراه آرد از الک رد کنید.
7. در این مرحله، سفیده تخم مرغ و آرد الک شده را متناوبا در 3 مرحله به زرده ها اضافه کنید و به کمک لیسک به صورت دورانی شروع به فولد کردن مواد کنید.
8. مایه کیک اسفنجی را درون قالب 20 تا 22 سانتی متری که با کاغذ روغنی پوشانده شده است بریزید و به مدت 30 دقیقه درون فر گرم شده با درجه حرارت 180 قرار دهید.
9. پس از 30 دقیقه به کمک یک سیخ چوبی از پخت کامل کیک اطمینان حاصل کنید. در صورتی که با فرو کردن سیخ در وسط کیک، چیزی از مواد کیک به سیخ نچسبید، کیک اسفنجی شما آماده است.
نکته: 30 دقیقه اول پخت کیک، به هیچ عنوان درب فر را باز نکنید.
10. پس از خارج کردن کیک از فر، جداره های کیک را به کمک پالت یا چاقو، از قالب جدا کنید و اجازه دهید کیک در محیط خنک شود.
در این فاصله می توانید خامه را یخ زدایی کنید و فرم دهید.
نکات مربوط به خامه کشی و فیلینگ گذاری کیک تولد
- زمانی که کیک در دمای محیط خنک شد، بهتر است حداقل یک ساعت در یخچال به آن استراحت دهید تا در هنگام برش زدن، برش های صاف و تمیزی داشته باشید.
- کیک اسفنجی به دلیل اینکه در ساختار آن از هیچ گونه مایعاتی استفاده نمی شود، باید در هنگام فیلینگ گذاری به کمک شیر، شربت و یا مخلوط آب و عسل مرطوب شود.
برای این منظور، باید هر لایه از کیک را قبل از خامه کشی تر کنید. این کار باعث می شود که کیک رطوبت خامه را به خود جذب نکند و در نهایت بافت کیک شما لطیف تر باشد.
- برای فیلینگ کیک تولد، می توانید از خامه قنادی فرم گرفته، سس دلسه دلچه، کارامل، نوتلا، مارمالاد، میوه و مغز های مختلف از گردو تا بادام و فندق تست شده بهره ببرید.
- پس از فیلینگ کیک، نوبت به آسترکشی می رسد. برای این منظور، با خامه فرم گرفته کل کیک را با یک لایه نازک پوشش دهید و در یخچال به مدت حداقل یک ساعت استراحت دهید.
- در نهایت سطح کیک را با خامه به صورت کامل کاور کنید. در صورت تمایل می توانید از رنگ های ژله ای یا مایع برای رنگی کردن خامه بهره ببرید.
- نکته قابل توجه در هنگام رنگی کردن خامه این است که، رنگ را پس از فرم دریافت خامه به آن اضافه کنید و از هم زدن بیش از حد خامه پس از اضافه کردن رنگ بپرهیزید.
- برای صاف کردن سطح کیک، از وسیله ای به نام کاردک یا خط کش های خامه و گاناش کشی فلزی یا پلاستیکی بهره ببرید.
- در نهایت، کیک خود را با سس شکلات، میوه های فصل، گل های طبیعی و یا تزیینات فوندانتی تزیین کنید.
- در صورتی که تمایل دارید به جای کاور خامه از کاور فوندانت برای کیک تولد خانگی خود بهره ببرید، کیک را تا مرحله فیلینگ گذاری مطابق آنچه در بالا گفته شد، درست کنید و مابقی مراحل را مطابق آنچه از این پس آموزش خواهیم داد، ادامه دهید.
تزیین کیک تولد خانگی با فوندانت
برای تزیین کیک تولد با فوندانت شما می توانید از خمیر فوندانت های آماده موجود در بازار در رنگ ها و اندازه های مختلف بهره ببرید. شما همچنین می توانید، به راحتی آن را در منزل با استفاده از پودر شکر، پودر ژلاتین، گلوکز و روغن قنادی تهیه کنید.
در ادامه نمونه های بی نظیری از تزیین کیک تولد با خامه و فوندانت را جهت ایده دریافت مشاهده خواهیم کرد. همچنین، شما می توانید نحوه پوشاندن کیک با خمیر فوندانت را در این مطلب دنبال کنید.
تزیین کیک تولد ساده
تزیین کیک تولد خانگی شکلاتی ساده با دریپ سس و شکلات
⇓
تزیین کیک تولد خانگی ساده با توت فرنگی و گل طبیعی
⇓
تزیین کیک هویج خانگی برای تولد
⇓
تزیین کیک شکلاتی خانگی ساده با شکوفه و دریپ سس برای تولد
⇓
تزیین کیک تولد خامه ای با گل و شیرینی ماکارون
⇓
تزیین کیک تولد دخترانه
تزیین کیک تولد دخترانه شکلاتی با فوندانت
⇓
کیک تولد دخترانه خامه ای با تم پرنسسی
⇓
تزیین کیک تولد دخترانه خامه ای با تم یونیکورن
⇓
تزیین کیک تولد دخترانه خامه ای با تم پری دریایی
⇓
تزیین کیک تولد دخترانه خامه ای با تزیین کوکی آیسینگی و ایزومالت
⇓
تزیین کیک تولد پسرانه
تزیین کیک تولد پسرانه خامه ای با تم باب اسفنجی
⇓
تزیین کیک تولد پسرانه خامه ای با تم فوتبالی
⇓
تزیین کیک تولد پسرانه خامه ای با تم ماشینی
⇓
کیک تولد پسرانه خامه ای با تم عروسکی با تزیین کوکی آیسینگی
⇓
تزیین کیک تولد پسرانه خامه ای با تم بچگانه
⇓
تزیین کیک تولد برای همسر
تزیین کیک تولد خانگی برای همسر با گل مینا
⇓
تزیین کیک رد ولوت خانگی به شکل قلب برای تولد همسر
⇓
کیک تولد خامه ای با تزیین میوه و شکلات برای همسر
⇓
تزیین کیک تولد برای همسر خامه ای با دریپ سس و شکلات
⇓
تزیین سابله کیک اعداد برای تولد همسر با گل، توت فرنگی و مرنگ
⇓
تزیین کیک تولد برای مادر
تزیین کیک تولد خامه ای با گل طبیعی و شیرینی ماکارون برای مادر
⇓
تزیین کیک تولد خامه ای برای مادر با توت فرنگی
⇓
تزیین کیک تولد برای مادر با تزیین فوندانت به شکل جعبه
⇓
تزیین سابله کیک حروف برای تولد مادر با گل، توت فرنگی، ماکارون و مرنگ
⇓
تزیین کیک تولد برای مادر با تزیین فوندانت به شکل گلدان یا باغچه گل
⇓
تزیین کیک تولد برای پدر
تزیین کیک تولد برای پدر با تزیین فوندانت به شکل جعبه سیگار برگ
⇓
تزیین کیک تولد برای پدر با تزیین فوندانت با تم ماشینی
⇓
تزیین کیک تولد خامه ای شکلاتی برای پدر با توت فرنگی
⇓
تزیین کیک تولد خامه ای برای پدر با گل و کوکی آیسینگی
⇓
تزئین سابله کیک حروف برای تولد پدر باتوت فرنگی و شکلات
⇓
طرز تهیه کاپ کیک خانگی نسکافه ای
مواد لازم | |
تخم مرغ | 2 عدد |
آرد | 300 گرم |
شکر | 175 گرم |
روغن مایع | 125 گرم |
آب گرم | 125 گرم |
نسکافه | 2 قاشق غذاخوری |
بکینگ پودر | 2 قاشق چایخوری |
نمک | 1/8 قاشق چایخوری |
طرز تهیه
1. مواد خشک یعنی آرد، بکینگ پودر و نمک را دو مرتبه الک کنید.
2. نسکافه را در آب جوش حل کنید.
3. تخم مرغ، شکر، آب جوش و نسکافه و در آخر روغن را اضافه کنید و با هم مخلوط کنید.
4. در آخر مواد خشک را نیز به مخلوط بالا اضافه کنید و با دور کند همزن به مدت یک دقیقه بزنید. سپس، با دور تند چند ثانیه مخلوط کنید.
5. در نهایت مایه کاپ کیک را به کمک اسکوپ زن و یا قیف داخل کپسول های کاپ کیک بریزید و به مدت 45 دقیقه با درجه حرارت 180 در طبقه وسط فر بپزید.
نکته: پف این کاپ کیک زیاد است، یک اسکوپ از مواد برای هر کپسول کفایت می کند.
6. پس از خنک شدن کاپ کیک ها می توانید آن ها را با خامه و یا فوندانت تزیین کنید.
تزئین کاپ کیک با خامه
تزئین کاپ کیک با خامه به شکل رزت
⇓
تزئین کاپ کیک با خامه و فوندانت با تم پری دریایی
⇓
تزئین کاپ کیک با خامه و فوندانت با تم یونیکورن
⇓
تزئین کاپ کیک با خامه با تم پرنسسی
⇓
تزئین کاپ کیک با خامه و تزئین گل شکری
⇓
تزیین کاپ کیک با فوندانت
تزیین کاپ کیک با فوندانت با تم گل و پرنده
⇓
تزیین کاپ کیک با فوندانت برای تولد مادر
⇓
تزیین کاپ کیک با فوندانت با تم ورزشی پسرانه
⇓
تزیین کاپ کیک با فوندانت برای روز مادر
⇓
تزیین کاپ کیک با فوندانت با تم عاشقانه
⇓
طرز تهیه کوکی با تزیین آیسینگ و فوندانت
کوکی یا بیسکوییت با تزیین آیسینگ یا فوندانت این روز ها بیشتر به عنوان گیفت تولد تهیه می شود. در ادامه ابتدا با ساده ترین و کارآمدترین روش برای تهیه کوکی آشنا می شویم و در نهایت نمونه های بی نظیری از انواع کوکی با تزیین آیسینگ و فوندانت را مشاهده خواهیم کرد.
مواد لازم | |
آرد | 300 گرم |
پودر شکر | 70 گرم |
تخم مرغ | 1 عدد |
روغن قنادی | 150 گرم |
وانیل | 1/8 قاشق چایخوری |
طرز تهیه
1. روغن و پودر شکر را بزنید تا اصطلاحا پوک و سبک شود.
2. تخم مرغ و وانیل یا هر اسانس دیگری که مد نظرتان است (هل، دارچین، پودر کاکائو، زنجبیل) را در حد جذب شدن مخلوط کنید.
3. در نهایت آرد الک شده را به آرامی به مواد بالا اضافه کنید تا زمانی که خمیر منسجم و لطیفی حاصل شود.
4. خمیر را مابین دو کاغذ روغنی یا کیسه فریزر با وردنه باز کنید و با کاتر دلخواه برش بزنید.
5. بیسکوییت ها را بسته به سایز به مدت 10 تا 15 دقیقه در فر گرم شده با درجه حرارت 180 در طبقه وسط فر بپزید.
نکته: برای تزیین کوکی با رویال آیسینگ بهتر است کوکی پخته شده، یک شبانه روز در دمای محیط استراحت کند تا روغن پس ندهد.
تزیین کوکی با رویال آیسینگ
تزیین کوکی با رویال آیسینگ به شکل قلب
⇓
تزیین کوکی با رویال آیسینگ به شکل شکلات و آبنبات
⇓
تزیین کوکی با رویال آیسینگ با تم لوازم آرایش
⇓
تزیین کوکی با رویال آیسینگ با تم کاپ کیک
⇓
تزیین کوکی با رویال آیسینگ به عنوان گیفت
⇓
تزیین کوکی با فوندانت
تزیین کوکی با فوندانت و ورق طلا
⇓
تزیین کوکی با فوندانت و اسپرینکل به شکل قلب
⇓
تزیین کوکی با فوندانت به شکل فیل
⇓
تزیین کوکی با فوندانت و آیسینگ به شکل پالت نقاشی
⇓
تزیین کوکی با فوندانت با تم استوایی
⇓
حرف آخر
حال که با طرز تهیه کیک تولد خانگی، کاپ کیک و کوکی آشنا شده اید، بهتر است برای بهبود کیفیت کار خود، تم تولد دخترانه و تم تولد پسرانه را نیز در این مطالب دنبال کنید.
لطفا اگر رسپی های ارائه شده در بخش آشپزی خبرنگاران را امتحان می کنید، تجربیات و سوالات خود را با ما و سایر همراهان خبرنگاران به اشتراک بگذارید. کارشناسان ما در اسرع وقت جوابگوی سوالات شما خواهند بود.
منبع: setare.comآژانس مسافرتی: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه