طرز تهیه کیک موکا خانگی با نکات حرفه ای برای پخت کیک خیس
به گزارش آریا بلاگ، کیک موکا یکی از انواع دسرهای شکلاتی و قهوه ای است که بافتی مرطوب، طعمی متعادل از کاکائو و قهوه و ظاهر بسیار اشتهابرانگیز دارد. این کیک انتخاب مناسبی برای مهمانی های عصرگاهی، تولد یا حتی یک عصرانه ساده کنار خانواده است. در این دستور، از ترکیب کاکائو، قهوه و خامه استفاده می کنیم تا طعمی عمیق و لذیذ ایجاد گردد. طرز تهیه کیک اسفنجی را در خبرنگاران بخوانید.

مواد لازم برای طرز تهیه کیک موکا
- تخم مرغ 2 عدد
- شیر 1 پیمانه
- آرد سفید 2 پیمانه
- شکر 1 پیمانه
- پودر کاکائو 3 قاشق غذاخوری
- بکینگ پودر 1 قاشق چای خوری
- جوش شیرین 0/5 قاشق چای خوری
- روغن مایع 0/5 پیمانه
- عصاره وانیل 1 قاشق چای خوری
- قهوه فوری حل شده 0/5 پیمانه
- نمک نوک قاشق چای خوری
مواد لازم برای خامه موکا
- خامه فرم گرفته 2 پیمانه
- پودر قند 2 قاشق غذاخوری
- پودر قهوه فوری 1 قاشق چای خوری
- شکلات رنده شده یا چیپسی برای تزیین به اندازه لازم
مراحل طرز تهیه کیک موکا
مرحله 1: آماده سازی قالب و فر
ابتدا فر را روی دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم گردد. قالب گرد 23 سانتی متری را چرب نموده و کف آن را با کاغذ روغنی بپوشانید تا در آوردن کیک آسان تر گردد.
مرحله 2: ترکیب مواد خشک و تخم مرغ
در یک کاسه بزرگ، آرد، شکر، پودر کاکائو، بیکینگ پودر، جوش شیرین، نمک و 2 عدد زرده تخم مرغ را با هم الک نموده و خوب مخلوط کنید تا ترکیب یکنواختی حاصل گردد.
مرحله 3: ترکیب مواد مایع
در ظرف دیگری، تخم مرغ ها را با شیر، روغن و وانیل مخلوط نموده و با همزن دستی یا برقی به مدت یک دقیقه بزنید تا مواد یکدست شوند. سپس قهوه حل شده را به این مخلوط اضافه کنید.
مرحله 4: ترکیب مواد خشک و مایع
مواد مایع را به ترکیب آرد اضافه نموده و با همزن در دور میانه حدود 2 دقیقه هم بزنید تا مایه ای صاف و یکنواخت حاصل گردد. دقت کنید که در این مرحله خمیر نباید بیش از حد زده گردد تا پف کیک از بین نرود.
مرحله 5: پخت کیک
مایه کیک را در قالب آماده شده بریزید و به مدت 30 تا 35 دقیقه در طبقه وسط فر بپزید. برای اطمینان از پخت، خلال چوبی را در مرکز کیک فرو ببرید؛ اگر تمیز بیرون آمد، کیک آماده است.
مرحله 6: آماده سازی خامه موکا
در مدتی که کیک خنک می گردد، خامه فرم گرفته را با پودر قهوه و پودر قند مخلوط نموده و با دور کند همزن بزنید تا ترکیب کاملا یکنواخت و غلیظ گردد. پس از خنک شدن کامل کیک، آن را از قالب خارج نموده و با خامه موکا روکش کنید. در صورت تمایل، با شکلات رنده شده یا دانه های قهوه تزیین کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه کیک موکا حرفه ای
کیک موکا اگرچه پایه ای ساده دارد، اما نکات کوچک و دقیق در پخت و تزیین آن باعث می شوند نتیجه ای چشم نواز و خوش طعم به دست آید. در ادامه نکاتی آورده ایم که با استفاده از آن ها می توانید این کیک را با کیفیتی مشابه نمونه های قنادی تهیه کنید.
انتخاب سس مناسب برای مرطوب کردن کیک
در تهیه انواع کیک های شکلاتی، استفاده از سس های مرطوب کننده مانند سس شکلات یا قهوه تاثیر زیادی بر بافت نهایی دارد. اگر در پی روش هایی برای ایجاد رطوبت در کیک هستید، توصیه می گردد از طرز تهیه سس کیک خیس با پودر کاکائو استفاده کنید. این سس را می توان با ترکیب شیر، پودر کاکائو و شکر درست کرد و پس از پخت روی کیک گرم ریخت.
استفاده از پودر کاکائوی باکیفیت
برای داشتن طعمی اصیل و عمیق در کیک های شکلاتی، انتخاب نوع کاکائو اهمیت زیادی دارد. در طرز تهیه کیک شکلاتی با پودر کاکائو تاکید شده که از پودر کاکائو بدون قند و با رنگ تیره استفاده گردد تا هم رنگ بهتری داشته باشید و هم طعم قوی تر احساس گردد.
جایگزینی های ساده در صورت نبود مواد خاص
اگر بعضی مواد اولیه مانند شکلات تخته ای در دسترس نبود، می توانید به جای آن از روش های ساده تر استفاده کنید. در طرز تهیه کیک شکلاتی ساده و فوری معمولا به جای شکلات، ترکیبی از پودر کاکائو و روغن یا شیر به کار می رود که همان نتیجه را با دردسر کمتر به همراه دارد.
مرطوب نگه داشتن بافت کیک
یکی از ویژگی های مهم در این دسر، رطوبت مناسب در بافت داخلی آن است. طرز تهیه کیک شکلاتی خانگی خیس نمونه ای از دستورهایی است که با افزودن قهوه و روغن به نسبت بالا، بافتی نرم و مرطوب ایجاد می نماید. در دستور کیک موکا هم استفاده از قهوه نقش کلیدی در ایجاد این حالت دارد.
سبک سازی بافت کیک با تکنیک های خاص
اگر علاقه مند به کیک هایی با بافت سبک و پف دار هستید، توصیه می گردد به نکات مطرح شده در طرز تهیه کیک شکلاتی اسفنجی توجه کنید. در این نوع کیک ها، تفکیک سفیده و زرده تخم مرغ و هم زدن جداگانه آن ها به افزایش حجم و لطافت یاری می نماید.
تهیه کیک خیس بدون احتیاج به شکلات
اگر در خانه شکلات ندارید یا تمایلی به استفاده از آن ندارید، می توانید از دستورهای جایگزین استفاده کنید. برای مثال، در طرز تهیه کیک خیس ساده بدون شکلات با استفاده از شیر، شکر و پودر کاکائو، می توان کیکی خیس و نرم تهیه کرد که طعم مطلوبی دارد و ساده تر هم آماده می گردد.
تنظیم دمای فر و جای گذاری مناسب
برای پخت یکنواخت کیک، همیشه قالب را در مرکز فر قرار دهید و از باز کردن در فر در 20 دقیقه اول خودداری کنید. این نکته در تمام دستورهایی مانند طرز تهیه کیک خیس و کیک موکا صادق است و رعایت آن، مانع از افت پف کیک خواهد شد.
استفاده از قهوه مناسب در خامه و مایه کیک
قهوه مورد استفاده در کیک موکا باید کاملا حل شده و بدون دانه های ته نشین باشد. بهتر است از قهوه فوری باکیفیت استفاده کنید تا طعم تلخی آن غالب نگردد و نتیجه ای مشابه با دستورهایی مانند طرز تهیه کیک شکلاتی با پودر کاکائو داشته باشید که ترکیب دقیق مواد را رعایت می نماید.
منبع: کتاب کاله