فرهاد و فراز با استقلال چه کردند؟!

به گزارش آریا بلاگ، فرهاد مجیدی در سومین دیدار خود پس از بازگشتش به نیمکت استقلال پیروز از میدان بیرون رفت تا آبی های تهران بدون فرصت سوزی به دنبال جبران فاصله با صدر جدول لیگ باشند. شاگردان فرهاد مجیدی در این بازی مثل دیدار های قبل از سیستم 1-3-2-4 استفاده کردند، با این تفاوت که برخی مهره های استقلال در دسترس نبودند تا فرهاد تغییراتی را در ترکیب تیمش ایجاد کند.

فرهاد و فراز با استقلال چه کردند؟!

ترکیب استقلال

رشید مظاهری در این دیدار مثل بازی های گذشته درون دروازه استقلال ایستاد تا فرهاد مجیدی نشان دهد هیچ علاقه ای به ایجاد تغییر درون دروازه تیمش ندارد. فرهاد مجیدی حتی در بازی مقابل پیکان در جام حذفی نیز حسین حسینی را بازی نداد و رشید درون دروازه استقلال ایستاد. رشید در هر دو بازی لیگی که فرهاد روی نیمکت استقلال نشست، کلین شیت کرده است.

محمدحسین مرادمند و سیاوش یزدانی در این بازی زوج خط دفاعی استقلال را تشکیل دادند. محمد دانشگر در دو بازی قبلی استقلال یکی از دو مدافع میانی بود، اما پس از بی انضباطی و درگیری با بهزاد غلامپور و فرشید اسماعیلی در اختیار باشگاه قرار گرفت تا محمد حسین مرادمند پس از چند هفته به ترکیب اصلی استقلال برسد. مرادمند زمان سرمربیگری فکری یک پای ثابت ترکیب بود، اما فرهاد مجیدی در بدو ورودش ترجیح داد از دو مدافع بلند قد و امتحان پس داده خود یعنی سیاوش یزدانی و محمد دانشگر که به نسبت، بازی با پای خوبی هم دارند، استفاده کند. محمدحسین مرادمند و عارف غلامی پس از این که در دربی نمایش پر اشتباهی داشتند دیگر نتوانستند عملکرد خوبی را از خود بر جای بگذارند. دفاع استقلال در این دیدار خیلی تهدید نشد، اما مرادمند نمایش قابل قبولی را نشان داد.

برخلاف دیدار قبلی وریا غفوری در دفاع راست استقلال بازی را آغاز کرد و احمد موسوی نیمکت نشین شد. وریا البته در میانه های نیمه دوم با خروج بابک مرادی از ترکیب مثل بازی های قبلی در پست وینگر بازی کرد. نکته جذاب این روز های ترکیب استقلال محمد نادری است که به تازگی نمایش هایی درخشان از خودش نشان می دهد و استقلالی ها را نسبت به سمت چپ دلگرم کرده است. نمایش های درخشان محمد نادری با ورود میلیچ با ایران مصادف شده است و باید منتظر رقابت تنگاتنگ بین این دو مهره استقلالی ها باشیم.

دابل پیوت خط میانی استقلال مثل بازی های قبلی دست نخورده باقی ماند و آرش رضاوند و مسعود ریگی استحکام خوبی به کمربند میانی استقلال بخشیده اند، فرشید اسماعیلی هم جلو تر از این دو بازیکن، با دوندگی و خلاقیتش مدافعان حریف را آزار می دهد.

بابک مرادی و مهدی قائدی وینگر های استقلال در این دیدار بودند و ارسلان مطهری نیز تک مهاجم آبی ها...

ترکیب ثابت با استراتژی متفاوت

یکی از نکات مثبتی که استقلال به آن دست یافته، یک ترکیب ثابت است و این همان حلقه گم شده کادرفنی قبلی آبی ها است که هیچ گاه به آن نرسیدند. استقلال فرهاد مجیدی یک سیستم را در پیش گرفته است و با استراتژی های مختلفی که در بازی های مختلف استفاده می کند، با همین ترکیب به نتیجه ایده آلش می رسد. برای مثال در بازی مقابل پیکان وینگر های اسقلال روی Half-Space ها قرار گرفند و نقش یک Inside foreward را بازی کردند و با همین استراتژی، آبی ها موقعیت های زیادی را خلق کردند یا در همین بازی امروز به دلیل کیفیت بد چمن بنیان دیزل بیشتر به توپ های هوایی روی آوردند و به نوعی سه امتیاز را از تبریز بیرون کشیدند. در فوتبال امروز، مربیانی داریم که تغییر تاکتیک را بدون تعویض مهره انجام می دهند. استقلال دارد مشابه این مدل را تمرین می کند. چیدمان همان چیدمان است، اما استراتژی بر اساس زمین و حریف و شرایط، تغییر می کند.

فرهاد مجیدی نیز در کنفرانس خبری خود گفت: درباره تاکتیک های امروز اجازه دهید صحبت نکنیم، چون در هر بازی تاکتیک آن بازی را داریم. در دیدار امروز به دلیل کیفیت زمین و وزش باد بازی خوبی را از دو تیم ندیدیم.

یکی از جذاب ترین صحنه های بازی استقلال در این روز ها کوچینگ گروهی کادرفنی این تیم است. در دقایقی از بازی امروز حتی شاهد این قضیه بودیم که وریا غفوری در امر هدایت بازیکنان به فراز کمالوند کمک کرد. استقلال با فرهاد، فراز، صالح مصطفوی و ... یک تیم فنی کامل دارد

شخصیت، حلقه گمشده آبی ها

محمد نادری یکی از مهره هایی است که در چند بازی اخیر پیشرفت چشمگیری داشته است و بخشی از این تفاوت ها را می توانیم به سیستم جدید بازی استقلالی ها ربط دهیم. پاس گل بازی مقابل پیکان و گل اول امروز استقلال را فراموش کنید، محمد نادری در سیستم جدید استقلال شعاع حرکتی محمد نادری دچار تغییراتی شده است و زمانی که وینگر ها روی half space ها قرار می گیرند، محمد نادری به خوبی از فلانک ها نفوذ می کند و زمانی که پا به توپ می شود یا با ارسال های خوبش برای استقلال موقعیت سازی می کندو یا با پا به توپ خوبی که دارد به داخل محوطه تیم حریف می زند.

مسعود ریگی دیگر بازیکن استقلال است که به همان روز های خوبش برگشته و با جنگندگی ای که دارد میانه زمین را برای استقلال حفظ می کند. کادر فنی قبلی استقلال ریگی را حتی در چند بازی متوالی نیمکت نشین کرد، اما در سیستم جدید آبی ها ریگی هنگام بازیسازی بین دو مدافع استقلال قرار می گیرد و با تکل های خوبی که دارد، توپ های زیادی را قطع می کند. در همین بازی امروز نیز ریگی در چندین صحنه به خوبی ریتم هجومی ماشین سازان را از کار انداخت.

آرش رضاوند نیز به خوبی در نقش جدید خود هماهنگ شده است البته رضاوند زمان محمود فکری نیز در نقش دابل پیوت مسعود ریگی استفاده می شد، اما این روز ها عملکرد متفاوت تری را از این بازیکنان شاهد هستیم. اما آیا تمام این تغییرات به سیستم جدید استقلال مربوط می شود؟

جواب سوال بالا قطعا منفی است برای این قضیه کافی است به صحبت های فرهاد مجیدی در کنفرانس خبری توجه کنید، فرهاد در نشست خبری پس از بازی گفت:

روز اولی که مسئولیت استقلال را قبول کردم نکته ای را گفتم و آن هم این بود که روی شخصیت بردن و تیم استقلال کار خواهم کرد.

استقلال اگر به دنبال قهرمانی است باید همان شخصیت گمشده خود را هرچه سریع تر پیدا کند، آبی های تهران این روز ها با شور و حرارت خاصی تمرینات تیم را پشت سر می گذرانند و جلسات فنی جذابی که فراز کمالوند برای شاگردان مجیدی تدارک می بیند هم نقش بسزایی در این شور و علاقه بازیکنان دارد.

شاید نتوانیم با سه بازی استدلال های فنی محکمی را بیان کنیم، اما استقلال در مسیری قرار گرفته که می تواند در آن همان شخصییت گم شده اش را پیدا کند.

برای انجام یک کار بزرگ باید به کادرفنی فرصت بیشتری داد. در فرصت های اندک، آنچه برای یک کادر فنی اولویت می شود، اصلاح ضعف های اساسی و ترمیم شخصیت تیم است. فرهاد و فراز در استقلال این دو کار را در فرصت اندکی که داشتند، به خوبی انجام دادند. برای تحلیل دستاورد های فنی آن ها باید چند نود دقیقه دیگر صبر کرد.

بعد از تعطیلات شاید بتوان راحت تر به این تیم استقلال، لقب تیم فرهاد و فراز داد و دقیق تر به جزییات فنی استقلال پرداخت. کادر فنی جدید آبی ها در روز های ابتدایی سال جدید برای تمرین و اجرای طراحی های تاکتیکی که در ذهن خود دارند، فرصت بهتری به دست می آورند و آن وقت راحت تر می توان عملکرد آن ها را آنالیز و تحلیل کرد.

فعلا برای استقلال آنچه اهمیت دارد، فاصله دریافت از نتایج پر از نوسان و عادت کردن به بردن است. درست نقطه مقابل تیم هایی که به باختن عادت می کنند و بردن یادشان می رود، استقلال اگر به بردن عادت کند، سخت از این عادت خود دست می کشد. فرهاد و فراز با علم به این موضوع، فعلا انرژی خود را روی عادت کردن به برد متمرکز کرده اند.

طرفداری

abanhome.com: گروه ساختمانی آبان | برای اجرای یک طرح بازسازی مقرون به صرفه با کارشناسان گروه ساختمانی آبان مشورت کنید

منبع: فرارو
انتشار: 9 مهر 1400 بروزرسانی: 9 مهر 1400 گردآورنده: ariyablog.ir شناسه مطلب: 6446

به "فرهاد و فراز با استقلال چه کردند؟!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فرهاد و فراز با استقلال چه کردند؟!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید