معرفی معروف ترین و خوشمزه ترین شیرینی های شیراز، عکس

به گزارش آریا بلاگ، شیراز شهر زیبایی هاست تا جاییکه لسان الغیب حافظ شیرازی در وصف این شهر چنین سروده استخوشا شیراز و وضع بی مثالش/خداوندا نگه دار از زوالش. از جاذبه های گردشگری و طبیعی شیراز که بگذریم از سوغاتی ها و شیرینی های خوشمزه شیراز نمی توان دل کند. شیرینی های شیرازی یکی از محبوب ترین شیرینی های ایرانی هستند که هواداران بسیاری دارند.

معرفی معروف ترین و خوشمزه ترین شیرینی های شیراز، عکس

شیراز با باغ های باصفا، سروهای بلند قامت و بوته های گل سرخ، گل سرسبد شهرهای ایران است. اگر دلتان می خواهد هم به دل تاریخ هم به شهر شاعران شیرین سخن و هم باغ های زیبا سفر کنید، حتما به شیراز بروید.شیرینی های شیرازی نقش بسیار مهمی در پذیرایی و وعده های غذایی شیرازی ها دارند و به اصالت و خوش عطر بودن بسیار معروف است. این شیرینی ها در مناسبت های مختلف تهیه می شوند و به عنوان یکی از قسمت های پذیرایی مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده از مواد مغذی و خوش عطر در پخت شیرینی های شیرازی باعث شده که به یکی از معروف ترین شیرینی های ایرانی تبدیل شوند.

مسقطی

اولین شیرینی که بعد از نام شیراز به ذهن شما می رسد مسقطی است. شیرینی مسقطی شیراز حالتی نرم و ژله ای دارد و تا آن را در دهان می گذارید آب می گردد. مواد اصلی تشکیل دهنده مسقطی عبارتند از آب، نشاسته، شکر، روغن مایع، گلاب، جوهر لیمو و بسته به عطر و طعمش از زعفران یا طعم دهنده های دیگر درست می گردد. در بیشتر شیرینی فروشی های شیراز مسقطی موجود است اما گردشگران باید از شیرینی فروشی های معتبر مسقطی تهیه نمایند تا بهترین طعم و مزه آن را بچشند. بنابراین هر چه بیشتر هزینه کنید مسقطی های بهتری را نیز خواهید داشت. میل کردن این مسقطی های خوشمزه در کنار یک فنجان چای تازه دم بسیار لذت بخش است.

کلوچه شیراز

تا اسم کلوچه می اید همه یاد کلوچه شمال می افتند، غافل ازینکه در مابقی شهرهای ایران از جمله شیراز هم کلوچه های خوشمزه ای پخته می گردد که امتحان آنها خالی از لطف نیست. کلوچه های شیراز به نسبت شهرهای شمالی کوچک تر است. عطر و طعم کلوچه های شیراز بی مثال است، با یک فنجان چای یا یک لیوان شیر بسیار می چسبد و مثل یک میان وعده کامل، شما را سیر می نماید. کلوچه های خوشمزه شیراز از آرد برنج یا آرد سفید، تخم مرغ، شکر، روغن جامد و گلاب تهیه نمود.

طرز تهیه کلوچه های استان فارس به صورت عمده بسیار راحت است و در یک سینی فر می توان کلی از آن ها را جای داد. برای تزیین کلوچه ها معمولا آن ها را با سیاه دانه و دانه های ریز همچون خرفه تزئین می نمایند. بر روی این کلوچه ها نقش و نگاری زیبا وجود دارد که برای طرح دادن به آن ها از قالب های آماده استفاده می گردد.

رنگینک

رنگینک یکی از شیرینی های خوشمزه و بسیار مقوی برای همه به خصوص بچه ها است زیرا شیرینی آن با خرمای سیاه است که دارای خواص و انرژی زیادی است.طرز تهیه آن بسیار راحت است و نیازی به فر و پخته شدن ندارد. رنگینک در واقع از شیرینی های سنتی استان فارس به شمار می رود، رنگینک را بیش از همه در ماه رمضان برای سفره های افطار تهیه می نمایند تا روزه داران با میل کردن آن انرژی لازم برای روزه داری را به دست بیاورند. رنگینک شیرازی را با خرما، آرد گندم، خاک قند یا شکر آسیاب شده و روغن است ولی برای مجلسی تر شدن معمولا در آن از پودر دارچین، گردوی خرد شده، پسته نیز استفاده می گردد و بعد از آماده شدن باز هم با پودر قند یا پودر پسته و هل و دارچین تزئین می نمایند تا حسابی طبع گرم به خودش بگیرد. این دسر انرژی زیادی دارد و برای افرادی که پیاپی فشارشان به اصطلاح می افتد، باردارند و بچه ها بسیار مناسب است.

یوخه یا کاک شیراز

شیرینی دیگری که در این لیست قرار می گیرد یوخه یا کاک شیراز است. در بین اهالی شیراز این شیرینی بسیار هوادار دارد. این نان از ورقه های نازک خمیر است که با استفاده از خمیر ور نیامده مخصوص درست می گردد.شیرینی یوخه، سبک، خوشمزه و پر انرژی است. نان یوخه یا کاک را از آرد گندم، شکر یا آرد قند، تخم مرغ، دارچین، روغن، هل و آب درست می نمایند. برای خوشمزه تر شدن یوخه معمولاً روی آن پودر نارگیل، خلال پسته و یا خلال بادام می ریزند.

حلوای خارک

حلوا خارک از جمله شیرینی ها و حلواهای خوشمزه تهیه شده در استان فارس و شهر شیراز و جهرم می باشد. این حلوا برخلاف سایر حلواها بدون شکر و شیرین افزودنی تهیه می گردد یک حلوای مقوی و سالم و خوش طعم است و کمی شبیه به سوهان قم می باشد. این حلوا همانطور که از نامش پیداست از خارک تهیه می گردد. خارک یا همان خرمای خارک خرمایی است که هنوز بطورکامل نرسیده و زرد رنگ است. خرمای خارک برعکس خرمای رسیده شده کمی گس مزه است و طعمی شبیه به خرمالو دارد. ماده اصلی این نوع حلوا، آرد، شکر، زعفران، هل و گلاب و خرمای خارک یا خرک است. حلوای خارک منبع سرشار فیبر، کلسیم، آهن، پتاسیم، گوگرد، فسفر، منکنز و مس است و برای اختلالات یبوست، مسائل روده و حتی مسائل قلبی توصیه می گردد.

فالوده شیراز

فالوده شیرازی لنگه ندارد و درست زمانی که از گشت و گذار خسته اید و نای راه رفتن ندارید، یک کاسه فالوده شیرازی با آبلیموی اصیل این شهر می تواند نجاتتان دهد. بستنی ایرانی بیش از چند هزار سال قدمت دارد و فالوده شیرازی میراث دار این تاریخ کهن است. فالوده شیرازی جزو شیرینی های شیراز نیست بلکه جزو دسرهای پرهوادار کل ایران است. این دسر مخصوص تابستان نه تنها در خود شیراز که در بیشتر بستنی فروشی های سنتی کشور پیدا می گردد.

فالوده رشته های ریز نودل مانندی است که با شیره و شهدهای شیرین مزه دار می گردد. شهرهای دیگری مثل کرمان و یزد نیز فالوده دارند و به خصوص فالوده کرمانی نیز به اندازه فالوده شیرازی معروف است. فالوده شیرازی از رشته های نودل چینی، آب، شکرف گلاب و شهد شیرین درست می گردد و دسری بی نهایت لذیذ و دلچسب است. بابا بستنی یکی از بهترین فالوده فروشی های مشهور شیراز است.

نان مشت

یکی دیگر از شیرینی های خوش طعم و خوش عطر شیراز و جهرم نان مشت است. خرما ماده اصلی تشکیل دهنده این نان است و از دیگر ترکیبات آن می توانیم به آرد گندم، دارچین، زنجبیل و روغن اشاره کنیم. نان مشت نیز به علت طبع گرم و انرژی زا بودن آن هواداران زیادی دربین بچه ها و بزرگسالان دارد.

بادام سوخته

بادام سوخته ترکیبی مشابه سوهان عسلی دارد. با این تفاوت که در این شیرینی شیرازی مقدار بادام موجود بیشتر از سوهان به چشم می خورد. این شیرینی مخصوص شب یلدا و عید نوروز است و معمولا خانم ها یا خودشان آن را درست می نمایند یا از شیرینی فروشی ها برای پذیرایی جشن ها آن را تهیه می نمایند. بادام تلخ طعمی شور و شیرین و ملس دارد و افزودنی های مضر ندارد. بادام سوخته با مغز بادام، شکر، آب، روغن و آبلیمو تهیه می گردد و در میان شیرازی ها و مردم استان فارس هواداران زیادی دارد. اگر در سفر شیراز چشمتان به این بادام های خوش رنگ رو افتاد حتما آن ها در خریداری کنید و در طول سفر به همراه داشته باشید. هم سرتان گرم می گردد و هم یک طعم جدید و متفاوت را تجربه می کنید.

شیرینی برشلیک شیراز

یکی از شیرینی های کمتر شناخته شده شیراز شیرینی برشلیک است که در شهرستان فیروزآباد استان فارس تهیه می گردد ولی در برخی شیرینی فروشی ها در مغازه های نزدیک به جاهای دیدنی شیراز نیز می توان سراغ آن را گرفت. برشلیک را بصورت گرم و داغ می خورند و سرد شده آن مزه خوب تازه اش را ندارد. مواد اولیه آن آرد گندم، روغن حیوانی، هل، زنجبیل، میخک و پودر قند است و مثل سایر شیرینی های شیراز طبع گرم دارد. بیش از همه روغن حیوانی است که این شیرینی را متمایز می نماید و عطر و طعم ادویه های گرم مثل هل و زنجبیل نیز آن را مقوی تر می نماید.

نان فسا شیراز

یکی از خوشمزه ترین شیرینی های استان فارس نان فسا است. این شیرینی در شهر فسا پخت می گردد و ساختاری شبیه شیرینی برنجی دارد. بسیار ترد و لذیذ است و به راحتی در دهان آب می گردد. نان فسا را با آرد نان سنگک، پودر شکر، روغن جامد، جوش شیرین، پودر زنجبیل، زعفران و کنجد آماده می گردد. این مواد همگی موادی گرم و مقوی می باشند و این شیرینی های ریزه میزه را به موادی مغذی و انرژی زا تبدیل می نمایند. معمولا روی شیرینی فسا را با تخم خرفه و کمی زعفران و تخم مرغ تزئین می نمایند. این نان بسیار خوشمزه است و به دلیل شیرین بودن، معمولاً با چای مصرف می گردد.

منبع: گردشبان
انتشار: 29 خرداد 1400 بروزرسانی: 29 خرداد 1400 گردآورنده: ariyablog.ir شناسه مطلب: 7100

به "معرفی معروف ترین و خوشمزه ترین شیرینی های شیراز، عکس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی معروف ترین و خوشمزه ترین شیرینی های شیراز، عکس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید