مواد غذایی برای رشدبهتر مغز نوزادان
به گزارش آریا بلاگ، غذاهایی که سرشار از امگا3 هستند و اسیدهای چرب مفید دارند برای رشد مغز نوزادان بسیار مفید هستند پس بهتر غذاهای دریایی مانند ماهی را به فهرست غذایی آن ها اضافه کنید
به گزارش خبرنگاران به نقل از ایسنا ، نوزادان هم بیشتر از بزرگسالان برای رشد و نمو به تغذیه مناسب احتیاج دارند بچه هایی که کم کم تغذیه با با غذای جامد را آغاز نموده اند می توانند به راحتی از ماهی ها و غذاهای دریایی استفاده نمایند زیرا تغذیه با غذای دریایی سبب رشد مغز نوزادان می گردد که بسیار در هوش کودک موثر است در ادامه مطلب با رشد مغز نوزادان بیشتر آشنا خواهیم شد
رشد مغز نوزادان
سوزان بریور، متخصص تغذیه در دانشگاه ایلینویز آمریکا در این پژوهش اعلام کرد: بچه ها احتیاج به مصرف مقادیر زیاد اسیدهای چرب امگا-3 دارند که در ماهی یافت می گردد و برای رشد مغز، اعصاب و چشم ها کاربرد دارند.وی توضیح داد: وقتی هنگام افزودن غذای مکمل در کنار شیرمادر به رژیم غذایی نوزاد فرا می رسد، برترین زمان برای اضافه کردن ماهی به غذای کودک است.
رشد مغز نوزادان
این تحقیق که در مجله علم غذا به چاپ رسیده حاکیست که ماهی مثل ماهی آزاد که منبع غنی از اسیدهای چرب امگا-3 است مزایای بسیاری برای سلامتی دارد و به پیشگیری از بیماریهای عروق کرونری یاری می نماید اما بیشتر افراد بالغ برخلاف توصیه کارشناسان، دوبار در هفته ماهی نمی خورند و این توصیه را نادیده می گیرند.
این محققان تاکید کردند که برای بچه ها ماهی آزاد با گوشت قرمز رنگ بهتر از ماهی صورتی رنگ است. هم چنین وجود مقادیر بالای پروتئین با کیفیت و ویتامین D از دیگر مزایای مصرف این ماده غذایی است.
بیشتر بدانید از تغذیه نوزاد از 4 تا 6 ماهگی
آموزشگاه اطفال آمریکا موارد زیر را نشانه آمادگی نوزاد برای دریافت غذای جامد معرفی می نماید:
نوزاد بتواند سرش را بالا نگه دارد و صاف روی جایگاه غذاخوری مخصوص نوزادان بنشیند؛ افزایش چشم گیر وزن (نزدیک به دوبرابر زمان تولد) و وزن نوزاد کمتر از 5,9 کیلوگرم نباشد؛ با گذاشتن قاشق در دهان، نوزاد بتواند دهانش را ببندد؛ نوزاد بتواند غذا را از جلوی دهان به عقب دهان ببرد. غذاهایی که می توان در این سن به نوزاد داد شیر مادر یا شیر خشک؛ پوره سبزیجات مانند پوره کدو تنبل یا سیب زمینی شیرین؛ پوره میوه هایی مانند سیب، موز و هلو؛ پوره گوشت یا مرغ؛
رشد مغز نوزادان
غلات صبحانه غنی شده با آهن؛ میزان کمی ماست (از دادن ماستی که از شیر گاو تهیه شده است به نوزادان زیر یک سال خودداری کنید).
میزان غذایی که در روز باید به نوزاد داد
با یک قاشق چای خوری پوره سبزیجات، میوه ها یا غلات آغاز کنید. غلات را با 4 یا 5 قاشق شیر مادر یا شیر خشک ترکیب کنید تا نرم گردد و سپس به نوزادتان بدهید؛ میزان تغذیه نوزاد را پس از مدتی به یک قاشق غذاخوری در روز برسانید و دو بار در روز به او غذا بدهید. اگر برای صبحانه نوزادتان غلات را با شیر ترکیب می کنید، کم کم میزان شیر را کم کنید تا غلیظ تر گردد.
نکات تغذیه ای
اگر نوزادتان برای اولین بار غذای جامد را نخورد، چند روز بعد مجددا کوشش کنید؛ چند غذای تازه را هم زمان به نوزاد ندهید. پس از دادن یک نوع غذا چند روز صبر کنید و سپس غذای تازه دیگری به او بدهید. اگر سابقه حساسیت به غذای خاصی در خانواده تان وجود دارد، پس از دادن هر نوع غذای تازه 3 روز صبر کنید. بعلاوه بهتر است هر غذایی را که به نوزاد می دهید، یادداشت کنید تا درصورت واکنش نشان دادن بدن غذای موردنظر را به راحتی شناسایی کنید؛ ترتیب غذاهای تازهی که به نوزاد می دهید معمولا اهمیت چندانی ندارد. در این زمینه می توانید با دکتر هم مشورت کنید.
منبع: جام جم آنلاین