با خوردن این 10 خوراکی زمستان را گرم بمان
به گزارش آریا بلاگ، معرفی خوراکی های با طبع گرم
طب ایرانی و سنتی غذاها را به دسته ها و گروه های مختلفی تقسیم نموده و کوشش می نمایند تا با این دسته بندی از خواص و ویژگی های غذاها و خوراکی های مختلف استفاده نمایند.
یکی از دسته بندی های مرسوم که در این مطلب قصد داریم تا آن را مورد آنالیز قرار دهیم خوراکی ها با طبع گرم هستند. متضاد این دسته از خوراکی ها، مواد غذایی با طبع سرد هستند.
بر اساس طب سنتی و ایرانی خوردن خوراکی های با طبع گرم می تواند به شما یاری کند تا در فصل سرما بدن تان گرم باقی بماند و مسائلی مثل لرز، کم خونی، سرما خوردگی، حرارت پایین بدن، خستگی بیش از حد و… را درمان کنید.
خوردن ده خوراکی با طبع گرم که در ادامه به شما معرفی می کنیم می تواند باعث است که در فصل سرما بدن تان گرم باقی بماند و با بیماری های مرسوم در این فصل مبارزه کنید و به آن ها مبتلا نشوید.
1) لبنیات
یکی از مهم ترین خوراکی های با طبع گرم که به وسیله متخصصین طب سنتی و ایرانی پیشنهاد می گردد که در فصل سرما مصرف آن را به طرز چشمگیری افزایش دهید، لبنیات است.
شما می توانید با میل کردن لبنیات مختلف مثل ماست چکیده، شیر گوسفند، کره، پنیر، شیر شتر، شیر میش، خامه و… طبع بدن خود را گرم نگه داشته و در فصل سرما با مسائل مختلف این فصل مبارزه نموده و با آن ها روبرو نشوید.
با توجه به گرم بودن طبع لبنیات، پیشنهاد ما این است که حتماً در فصل های سرد سال صبحانه های مفصل با لبنیات مختلف را میل کنید.
2) حبوبات
دسته دیگری از خوراکی های با طبع گرم، حبوبات هستند. حبوبات شامل مواردی چون گندم، انواع لوبیا، لپه، برنج کته، جو، نخود و… می شوند.
این خوراکی ها و غذاهایی که در آن از انواع حبوبات استفاده می شوند، می توانند به بدن شما یاری نمایند تا در فصول سرد سال گرم باقی بمانید. از مهم ترین خوراکی هایی که با حبوبات درست می شوند می توان به آب گوشت یا آش اشاره نمودد.
البته باید به این نکته توجه داشت که خوردن غذاهایی با این طبع در فصل های گرم سال می تواند باعث چاقی گردد، چرا که تمامی این مواد دارای انرژی بوده و اگر فرد فعالیت نداشته باشد، مصرف این مواد می تواند باعث افزایش وزن او می گردد.
3) آجیل ها و مغزها
خوردن انواع آجیل ها و مغزهایی مثل بادام، گردو، بادام هندی، پسته، فندق، تخمه آفتابگردان، تخم خربزه، چلغوز، کنجد و… می تواند باعث گرم شدن طبع شما گردد. حتی روغن های مختلف نیز چنین ویژگی داشته و می توانید از آن ها بهره ببرید. از مهم ترین روغن هایی با طبع گرم می توان به روغن دنبه، روغن کنجد، روغن زیتون، روغن بادام و… اشاره نمود.
4) انواع صیفی جات
در بین ما ایرانیان خوردن شلغم در فصل زمستان به عنوان یکی از روش های قطعی برای افزایش مقاومت بدن و درمان سرما خوردگی شناخته می گردد، اما افراد حرفه ای و متخصص در زمینه علم طب سنتی علاوه بر شلغم شما را تشویق می نمایند تا سایر صیفی جات نظیر بادمجان، خیار، پیاز، سیر، موسیر، کلم، کرفس، هویج و… را نیز میل کنید. چرا که به علت گرم بودن طبع این مواد، آن ها خاصیتی همانند شلغم داشته و باعث می شوند تا شما در فصل زمستان بدن گرم و مقاومی داشته باشید.
5) میوه های گرم
اگر در فصل زمستان در پی میوه هایی با طبع گرم هستید، می توانید گزینه های مختلفی مثل نارنج، خرمالو، نارگیل، طالبی، گرمک، انبه، زیتون، گلابی، به، آناناس، گیلاس، انگور، خرما، موز، کشمش و… را امتحان کنید.
میوه های گفته شده با داشتن طبع گرم به شما یاری می نماید تا با افزایش گردش خون و انرژی در بدن خود، سردی را از بدن تان دور کنید.
6) ریشه هایی با طبع گرم
زردک و سیب زمینی ترش به عنوان تنها ریشه هایی هستند که طبع گرم دارند و با چنین ویژگی شناخته می شوند. شما می توانید از آن ها به عنوان خوراکی در فصل زمستان بهره ببرید.
7) گوشت
بیشتر گوشت ها دارای طبع گرم بوده و استفاده از آن ها باعث می گردد تا شاهد افزایش گردش خون و انرژی در بدن باشید. همین موضوع باعث می گردد تا سردی بدن از بین رفته و بیماری هایی که با سرد بودن بدن به وجود می آیند مثل درد در ناحیه مفاصل، درد معده، بیرون روی و… از بدن شما خارج شده به سرعت درمان شوند.
از مهم ترین گوشت هایی که طبع گرم دارند می توان به گوشت گوسفند، جگر سیاه و سفید، زبان و چشم، کله پاچه، گوشت مرغ، بوقلمون، میگو، گوشت آهو، گوشت اردک، گوشت شترمرغ، گوشت شتر، گوشت خروس، کباب، دل، گوشت غاز و… اشاره نمود.
8) ادویه جات
به شما پیشنهاد می دهیم که حتی اگر در فصل زمستان به خوراکی های با طبع گرم دسترسی ندارید و یا به هر علتی مجبور هستید تا از یک خوراکی با طبع سرد بهره ببرید، با استفاده از ادویه جات مختلف کوشش کنید تا طبع گرم را به غذای خود بدهید.
ادویه هایی همانند آویشن، دارچین، زیره، فلفل، زنجبیل، کاکائو، هل، شکر سرخ، شکر سفید، نمک، زعفران، زنیان، سیاهدانه، زردچوبه، خردل و… از مهم ترین ادویه جاتی هستند که دارای طبع گرم بوده و می توانند این طبع غذای شما نیز بدهند.
9) انواع عرقیجات و مرکبات
ایرانیان از عرقیجات مختلف و مرکبات در گذشته همیشه استفاده می کردند، اما متاسفانه در سال های اخیر مصرف عرقیجات و مرکبات بین مردم ما به طرز چشمگیری کاهش پیدا نموده است و همین موضوع باعث شده تا شاهد مسائل و بیماری های مختلفی در بین افراد باشیم.
مصرف هر یک از عرقیجات با توجه به خواص درمانی که دارند، می توانند بیماری های شما را رفع نموده و شما را از مصرف داروهای شیمیایی نیز بی احتیاج نمایند.
اگر در پی عرقیجات و مرکباتی با طبع گرم هستید، به شما شیره خرما، شیره انگور، ارده، خاکشیر، سمنو، عرق بهار، عسل، سمنو و… را پیشنهاد می دهیم چون می توانند به شما یاری کند تا طبع بدن خود را با استفاده از این خوراکی ها گرم کنید.
10) سایر موادی که باعث گرم شدن طبع افراد می شوند
علاوه بر تمام مواردی که در این مطلب از آن ها نام بردیم، روشن کردن اسپند نیز می تواند باعث گرم شدن طبع افراد گردد. به شما پیشنهاد دهیم تا در فصل زمستان به صورت منظم و مداوم اقدام به روشن کردن اسپند کنید. از سوی دیگر به عنوان میان وعده نیز حتماً از چای سبز و چای سیاه بهره ببرید تا طبع بدن شما گرم باقی بماند.
خوراکی های پیشنهادی با طبع گرم
در بالا مواردی که به صورت کلی دارای طبع گرم هستند را به شما معرفی کردیم، اما در این بخش قصد داریم تا چند غذای مختلف که با استفاده از مواد پخته شده و به وجود می آیند را نام ببریم. این غذاها به واسطه داشتن موادی با طبع گرم، خودشان نیز گرم هستند. از مهم ترین این غذاها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- انواع آبگوشت
- قرمه سبزی
- سبزی پلو
- دمپختک
- انواع آش
- سمنو
- انواع کباب
- فلافل
- کوکو
- حلوا
- سبزی پلو
- خوراک لوبیا
- سوهان
- نیمرو
- شیرین پلو
- اشکنه
- سبزی پلو
- قیمه
درست کردن این غذاها در فصول سرد سال مثل پاییز و زمستان به شما یاری می نمایند تا بدن تان با افزایش گردش خون و انرژی گرم باقی بماند و سرما نخورید.
منبع: الی گشت