وزارت میراث فرهنگی، دستخط امام رضا را از دیوار مسجد تاریخی ساوه برداشت و به تهران منتقل کرد
به گزارش آریا بلاگ، خبرنگاران: وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همانطور که خبرنگاران دیروز خبر داده بود، دستخط امام رضا(ع) را صبح امروز از دیوار مسجد جامع ساوه برداشت و به موزه ملی ایران منتقل کرد.
خبرنگاران دیروز و پس از انتشار گزارش عصر ایران از کشف دستخط علی بن موسی الرضا (ع) در مسجد کهن و تاریخی ساوه که جزو مساجد اولیه صدر اسلام در ایران است، به نقل از کارشناسان این وزارتخانه که علاقه ای به درج نام خود در گزارش نداشتند اطلاع داد که براساس تصمیمی که مدیران این وزارتخانه گرفته اند، صبح امروز (چهارشنبه) 25 مردادماه از دیوار مسجد جامع ساوه برداشته و برای تامین امنیت این آجرنبشته و آنالیز بیشتر به تهران موزه ملی ایران منتقل می گردد.
دستخط امام رضا(ع) صبح فردا به موزه ملی ایران منتقل می گردد
همین اتفاق هم افتاد و وزارت میراث فرهنگی در سکوت کامل رسانه ای و بدون حضور خبرنگاران و بدون آن که عکس یا ویدیویی از این جابه جایی منتقل کند کارشناسان خود را به ساوه اعزام کرد تا دستخط امام رضا(ع) را از مسجد جامع ساوه برداشته و به تهران منتقل نمایند.
این تصمیم از ساعت 9 صبح امروز در مسجد جامع ساوه شروع شد و تا ظهر امروز ادامه داشت. اما در خبری که وزارت میراث فرهنگی عصر امروز و به نقل از فاطمه داوری، مدیر اداره کل حفظ و احیای بناها، بافت ها و محوطه های تاریخی به رسانه ها ارسال کرد، انتقال این دستخط که براساس تاریخ درج شده بر آن به سال 201 هجری قمری تعلق دارد تایید شد.
دستخط را به موزه ملی ایران منتقل کردیم
فاطمه داوری اعلام نمود: آنالیز های اولیه برای سنجش صحت اصالت تاریخی یکی از آجرهای شبستان جنوبی مسجد جامع ساوه و هماهنگی های لازم برای انتقال آن به موزه ملی ایران به منظور آنالیز های بیشتر انجام شد.
به گفته او، پیرو برآورد ها و احتمالات مطرح شده در مورد خط نوشته دستکند موجود بر یکی از آجرهای شبستان جنوبی مسجد جامع ساوه و اطلاق تاریخ احتمالی آن به سال 201 هجری، آنالیز های اولیه به وسیله کارشناسان پروهشگاه میراث فرهنگی در محل انجام شد.
داوری اضافه کرد: حسب ضرورت انجام مطالعات دقیق تطبیقی و آزمایشگاهی به منظور مشخص صحت اصالت تاریخی آجر، خط نوشته و انتصاب موضوعی آن به وسیله نهادهای علمی، هماهنگی و اقدامات لازم برای انتقال موقت اثر به موزه ملی به منظور فراهم شدن زمینه مطالعات دقیق به وسیله پژوهشگاه میراث فرهنگی انجام شد.
منبع: صدای میراث