برگزیدگان یازدهمین جشنواره فارابی 27 مرداد معرفی می شوند
به گزارش آریا بلاگ، اختتامیه یازدهمین جشنواره بین المللی فارابی ویژه تحقیقات علوم انسانی و اسلامی دوشنبه 27 مردادماه با تقدیر از 35 برگزیده حقیقی و حقوقی داخلی و بین المللی برگزار می گردد.
به گزارش خبرنگاران به نقل از مهر، مراسم اختتامیه یازدهمین جشنواره بین المللی فارابی ویژه تحقیقات علوم انسانی و اسلامی، دوشنبه 27 مردادماه با تقدیر از 35 برگزیده حقیقی و حقوقی داخلی و بین المللی در سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار می گردد.
در این مراسم که با رعایت پروتکل های پیشگیری از کرونا با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و جمعی از برگزیدگان جشنواره به صورت حضوری و مجازی برگزار می گردد، صاحبان 19 اثر برگزیده داخلی (20 نفر)، هفت شخصیت برگزیده خارجی و همچنین هشت شخصیت ایرانی اعم از پیشکسوت علوم انسانی، پیشرو علوم انسانی و اسلامی، مترجم برتر، نظریه پرداز برجسته و انجمن علمی و نشریه علمی برگزیده معرفی و تقدیر می شوند.
غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و دبیر یازدهمین جشنواره بین المللی فارابی در نشست خبری جشنواره که صبح امروز به صورت حضوری و مجازی در پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی برگزار گشت با اشاره به بیش از یک دهه برگزاری مستمر این جشنواره و تقدیر از مجموعه دبیرخانه خصوصاً داوران و رؤسای گروه های علمی برای به خاتمه رساندن یازدهمین جشنواره به رغم مسائل ناشی از پاندمی کووید 19 گفت: فلسفه برگزاری این جشنواره تقدیر از عالمان حوزه علوم انسانی و اسلامی است و البته محدود به برگزیدگان جشنواره نیست و به همه فعالان این حوزه حتی در خارج از کشور تعلق دارد.
وی گفت: در روزگار پرتغییر کنونی که از حجم بالایی از سیالیت برخوردار است احتیاج به علوم انسانی و اجتماعی بیش از هر دوره ای احساس می گردد چون مسائل و موضوعات مبتلابه در این روزگار احتیاجمند حضور علوم انسانی و اجتماعی و عالمان آن است. با استفاده از این علوم است که می توانیم از مسائل عبور کنیم و به احتیاجهای موجود پاسخ مناسب دهیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به نقش علوم انسانی در دستیابی به پیشرفت و توسعه که طی یک صد سال اخیر، دغدغه اصلی عالمان و سیاست گذاران حوزه های سیاسی، اجتماعی، مالی و فرهنگی بوده است گفت: باید بپذیریم که با علوم انسانی لاغر و ضعیف هرگز نمی توان به پیشرفت رسید و تنها جوامعی در این جهت پیروز بوده اند که از پشتوانه های تحقیقاتی و داشته های وسیع در حوزه علوم انسانی و اجتماعی برخوردار هستند.
دبیر جشنواره بین المللی فارابی توضیح داد: رسالت علوم انسانی و اجتماعی، ارتقای کیفیت زندگی در شئون مختلف است و بر این اساس در جشنواره فارابی هم همیشه بر هر دو وجه نظری و کاربردی پژوهش ها تاکید شده است. علوم انسانی و اسلامی نقشی کلیدی در برطرف احتیاجهای روز ما در عرصه های مختلف دارند که تحقق این امر مستلزم عبور از کلیشه ها و بازآرایی و فراوری دانش و پژوهش های مرتبط با مسائل روز جامعه است. بر همین مبنا جشنواره فارابی خصوصاً با توجه به گستره بین المللی آن می تواند بستر لازم را برای نقش آفرینی بیشتر عالمان علوم انسانی و اسلامی فراهم کند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با تاکید بر نقش مؤثر اجتماعات و انجمن های علمی در یاری به فراوری پارادایم ها و گفتمان های تازه برای عبور از مسائل گفت: بخش قابل توجهی از داشته های ما در حوزه علوم انسانی و اسلامی به جشنواره فارابی به عنوان یکی از مهمترین رویدادهای علوم انسانی کشور عرضه می گردد و لذا می تواند به شناخت آسیب ها و خلاءها در این حوزه یاری کند تا در نهایت پژوهش ها و تحقیقات برای حل مسائل کشور به عرصه عمل نزدیک شوند.
سید عبدالامیر نبوی، دبیر شورای علمی جشنواره هم در سخنانی با اشاره به تاکید دبیرخانه برای استفاده بیشتر از ظرفیت های دانشگاه های شهرستان ها در داوری آثار رسیده به جشنواره یازدهم گفت: 95 نفر در گروه های پانزده گانه جشنواره عضویت داشتند که در تمام کمیته ها حداقل یک تا سه نفر از خانم ها بودند. 479 نفر نیز به عنوان داور از داخل و خارج کشور با شورای علمی همکاری کردند که در مجموع 690 مورد داوری روی آثار رسیده به جشنواره انجام شد.
حسین میرزایی، رئیس دبیرخانه جشنواره بین المللی فارابی هم با اشاره به ارائه شش هزار و 36 اثر به دبیرخانه یازدهمین جشنواره فارابی که بالغ بر پنج هزار و 704 اثر (94.5 درصد) در بخش داخلی و 332 اثر (5.5 درصد) در بخش بین المللی شرکت داشته اند گفت: از نظر نوع اثر، دو هزار و 885 اثر (47.8 درصد) در قالب کتاب، 533 اثر (8.83 درصد) در قالب گزارش خاتمهی پژوهش، هزار و 196 اثر (19.81 درصد) در قالب رساله دکتری و هزار و 422 اثر (23.56 درصد) در قالب خاتمه نامه کارشناسی ارشد بوده اند.
وی گفت: از نظر رده سنی سه هزار و 981 نفر (66 درصد) از صاحبان آثار در رده سنی بزرگسال و دو هزار و 55 نفر (34 درصد) در رده سنی جوان (زیر 35 سال) قرار دارند. همچنین حدود چهار هزار و 247 نفر (66 درصد) از صاحبان آثار، مرد و هزار و 789 نفر (29.64 درصد) زن بوده اند.
به گفته میرزایی در بین گروه های پانزده گانه جشنواره نیز بیشترین آثار با تعداد 679 اثر (11.25 درصد) متعلق به گروه علوم تربیتی، روان شناسی و علوم ورزشی بوده است.
رئیس دبیرخانه جشنواره بین المللی فارابی در مورد برگزیدگان جشنواره نیز گفت: داوری آثار طی چهار، پنج مرحله صورت می گیرد و حداقل هایی برای معرفی آثار به عنوان تقدیر و برگزیده شدن در آئین نامه وجود دارد به همین دلیل است که در بعضی از گروه ها هیچ برگزیده ای نداریم. در بخش داخلی با داوری هایی که اجرا شده از 19 اثر برگزیده و شایسته تقدیر در بخش بزرگسال و جوان تجلیل می کنیم که با توجه به اینکه یک اثر متعلق به دو نفر است، در این بخش 20 برگزیده خواهیم داشت. در بخش بین الملل نیز از هفت نفر از شخصیت های برگزیده در حوزه ایران شناسی و اسلام شناسی از کشورهای اندونزی، لبنان، انگلستان، ژاپن، کانادا، گرجستان و آمریکا تقدیر می گردد که دو نفر آنها، خانم هستند.
به گفته وی در بین آثار برگزیده داخلی، 15 اثر رساله دکتری و چهار اثر کتاب است و از لحاظ رده سنی، 11 اثر در بخش بزرگسال و هشت اثر در بخش جوان برگزیده شده اند.
رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی با اشاره به این که حدود 48 درصد آثار رسیده به جشنواره (دو هزار و 885 اثر) را کتاب تشکیل می دهد گفت: متأسفانه از بین این همه کتاب تنها چهار اثر حائز شرایط انتخاب به عنوان آثار برگزیده و شایسته تقدیر شناخته شده اند که نشان می دهد تالیفات این حوزه احتیاجمند توجه و تأمل جدی است و آثار فاخر علوم انسانی در حوزه کتاب اندک است. در بخش تحقیقات هم متأسفانه اثر چندان ویژه ای در بین آثار واصله نداشتیم و عمده آثار پیروز را رساله های دکتری تشکیل می دهند که نشان می دهد علی رغم انتقادهایی که به آموزش عالی کشور می گردد تا اطلاع ثانوی، اصیل ترین و شایسته ترین تحقیقات علوم انسانی کشور، رساله های دکتری هستند و ضروری است نهادهای مسؤول مثل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم حمایت بیشتری از تحقیقات دکتری داشته باشند.
میرزایی توضیح داد: در بخش جنبی (ویژه) یازدهمین جشنواره فارابی از دو تن از شخصیت های فقید پیشروی علوم انسانی و اسلامی و دو نفر از پیشکسوتان علوم انسانی - که یک نفر آنها، خانم هستند - تقدیر می گردد. در این بخش همچنین یک مترجم برتر، یک نظریه پرداز برجسته و یک انجمن علمی برتر و یک نشریه علمی برگزیده مورد تقدیر قرار می گیرند.
رئیس دبیرخانه یازدهمین جشنواره فارابی در خاتمه با اعلام این که اختتامیه جشنواره فارابی روز دوشنبه 27 مرداد ساعت 10 تا 12 با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و وزیر علوم در محل سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم برگزار می گردد، گفت: از خرداد ماه پیگیری زیادی برای برگزاری اختتامیه داشتیم اما به دلیل شیوع کرونا این کار به تأخیر افتاد. امیدوار بودیم بتوانیم جشنواره را به صورت حضوری برگزار کنیم اما باز به دلیل شیوع کرونا چنین امکانی فراهم نشد و با تاکید رئیس جمهور قرار شد اختتامیه به صورت مجازی حضوری با حداقل نفرات از جمله برگزیدگان داخلی که شرایط حضور در محل مراسم را دارند برگزار گردد. برگزیدگان خارجی هم به صورت وبینار در مراسم حضور پیدا می نمایند و جوایز آن ها به وسیله سفارتخانه ها به دستشان خواهد رسید.
منبع: همشهری آنلاینabanhome.com: گروه ساختمانی آبان | برای اجرای یک طرح بازسازی مقرون به صرفه با کارشناسان گروه ساختمانی آبان مشورت کنید