تأثیر تغذیه صحیح بر رنگ پوست

به گزارش آریا بلاگ، اثر تغذیه روی سلامت انسان کاملا معین و به اثبات رسیده و برای حفظ سلامت، لازم است. بعلاوه تغذیه نامناسب در ایجاد بیماری های مختلف از جمله بیماری های قلبی-عروقی می گردد، اما مطالعات علمی، اثر مستقیم تغذیه و نوع غذا را

تأثیر تغذیه صحیح بر رنگ پوست

نویسنده: دکتر محمد شیزرپور*

اثر تغذیه روی سلامت انسان کاملا تعیین و به اثبات رسیده و برای حفظ سلامت، لازم است. بعلاوه تغذیه نامناسب در ایجاد بیماری های مختلف از جمله بیماری های قلبی-عروقی می گردد، اما مطالعات علمی، اثر مستقیم تغذیه و نوع غذا را روی پوست نشان داده اند...

از آنجا که پوست هم یکی از ارگان های بدن است، تغذیه روی آن تاثیر دارد. در غذاهای مختلفی که ما معمولا به طور روزمره استفاده می کنیم، بعضی مواد ارزش بیشتری دارند. ویتامین ها عناصری ضروری برای سوخت و ساز و متابولیسم بدن هستند. در بعضی غذاها ویتامین های بیشتری وجود دارد، مثلا انواع مرکبات مقادیر زیادی ویتامین C دارند.

حال می خواهیم شما را با ترکیب های مهمی که در بعضی غذاها وجود دارند، آشنا کنیم. این ترکیب های مهم، مواد آنتی اکسیدان هستند. آنتی اکسیدان ها در پیشگیری از پیری پوست و چروک، نقش مهمی دارند. در فرآیند سوخت و ساز و متابولیسم بدن، مواد مضری از سلول ها آزاد می گردد مثل اتومبیل که با سوختن بنزین هم انرژی حرکتی برای راندن اتومبیل فراوری می نماید و هم مواد زائد که به شکل دود از اگزوز خارج می گردد. به طور طبیعی، بدن انسان مواد مضری را که طی سوخت و ساز سلولی آزاد می گردد، دفع می نماید. یعنی به طور طبیعی حاوی مواد آنتی اکسیدان است و مواد زائد اکسیدان را که طی سوخت و ساز سلولی آزاد می گردد، دفع می نماید اما با افزایش سن، قدرت آنتی اکسیدانی ذاتی بدن کاهش می یابد. به تدریج با تجمع مواد اکسیدان، سلول های بدن دچار آسیب تدریجی می شوند. این آسیب تدریجی تغییراتی ایجاد می نماید که ما آن را در ظاهر افراد به شکل پیر شدن پوست، چروک و افتادگی پوست می بینیم.

گفتنی است مواد اکسیدان علاوه بر فراوری به وسیله سوخت و ساز و متابولیسم سلولی بدن، در اثر اشعه آفتاب که به پوست می تابد و آلودگی هوا و کشیدن سیگار هم ایجاد می شوند.

در اینجا اجازه دهید شما را با مواد غذایی ای که حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان هستند و شما با مصرف آنها می توانید به جلوگیری از پیری پوست خود یاری کنید، آشنا کنیم.

انواع توت ها: کشمش سیاه، شاه توت، تمشک، زغال اخته، آلبالو و توت فرنگی

انواع میوه های بزرگ: نارنگی، آلودرختی، انگور، گریپ فروت، کیوی و آناناس

انواع سبزی: کنگرفرنگی، کلم بروکلی، فلفل قرمز، کلم پیچ، کلم قرمز، اسفناج و جعفری

انواع حبوبات: باقلا، بادام زمینی، لوبیا چیتی و دانه سویا انواع ریشه ها: زنجبیل و چغندر قرمز

انواع غلات: گندم سیاه، جو و ارزن

متفرقه: زردآلو خشک شده، آلوسیاه خشک شده و گردو آنتی اکسیدان ها راه چاره تمام مسائل مربوط به سلامت و بیماری نیستند اما نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت بدن و جلوگیری از ایجاد چین و چروک در صورت و پیری پوست دارند.

پی نوشت ها:

* متخصص پوست و مو، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران

منبع : هفته نامه سلامت

منبع: راسخون
انتشار: 19 مهر 1400 بروزرسانی: 19 مهر 1400 گردآورنده: ariyablog.ir شناسه مطلب: 8164

به "تأثیر تغذیه صحیح بر رنگ پوست" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تأثیر تغذیه صحیح بر رنگ پوست"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید