جشن شروع سال نو میلادی و دنیایی از سنت و غذاها
به گزارش آریا بلاگ، شب سال نو، شبی است که با غذا و خوردنی های مخصوصش تعریف می گردد. وقتی در سرتاسر دنیا سال نو فرا می رسد، طبق رسوم بعضی کشورها، نان، غذا و کیک های ویژه ای پخته می شوند؛ نودلها با رشته های بلند که نمایانگر طولانی بودن زندگی هستند، نخود فرنگی به نمایندگی از سکه و ثروت، ماهی نمایشگر فراوانی و گوشت خوک نشان دهنده خوش شانسی از جمله غذاهای سنتی مردم دنیا در هنگام سال نو بشمار می آیند. جزئیات و ریز خوراکی ها ممکن است تفاوت داشته باشند، اما تم عمومی در همه جا یکسان است؛ غذا خوردن به همراه عزیزان برای استقبال از یک سال پر از موفقیت و کامیابی. با ما در مقاله جشن شروع سال نو میلادی همراه باشید تا شما را با آداب و رسوم شروع سال نو میلادی در دنیا و غذاهای ویژه سال نو میلادی آشنا کنیم.
فهرست مطالب
هاپین جان Hoppin John، آمریکای جنوبیدوازده انگور Twelve grapes، اسپانیاتامال Tamales، مکزیکاولیبولن Oliebollen، هلندشیرینی های Marzipanschwein یا Glücksschwein، اتریش و آلماننودل سوبا Soba، ژاپنکیک پادشاهی King cakeسوسیس Cotechino con lenticchie، ایتالیاماهی شور Pickled herring، لهستانکیک کرانسه Kransekage، دانمارک و نروژ
هاپین جان Hoppin John، آمریکای جنوبی
هاپین جان Hoppin John که در آمریکای جنوبی جز غذاهای اصلی بسیار مهم جشن آغاز سال نو میلادی بشمار می رود، غذایی شامل نخود فرنگی یا لوبیا چشم بلبلی با طعم گوشت خوک و برنج بوده که معمولا به همراه کلم برگ یا سایر سبزیجات پخته شده و نان ذرت سرو می شود. براساس گفته ها، این مورد از غذاهای ویژه سال نو میلادی در سال جدید خوش شانسی می آورد. ردپای تاریخ ابداع این غذا و نامش به رسوم و افسانه های مختلف بر می شود، اما غذایی که در حال حاضر به این نام پخته می شود، ریشه در سنتهای آفریقایی و هند غربی دارد و به احتمال خیلی زیاد، توسط برده ها به آمریکای شمالی آورده شده است.
دستور العمل پخت هاپین جان Hoppin John برای اولین بار در سال 1847 در کتاب آشپزی The Carolina Housewife اثر سارا راتلج Sarah Rutledge منتشر شد و سپس در طی قرنهای پس از آن، توسط آشپزهای خانگی و حرفه ای بارها و بارها مورد تفسیر نهاده شد. طبق گزارشات، نام این غذای ویژه جشن آغاز سال نو میلادی از چارلستون در کارولینای جنوبی می آید و اساس آشپزی منطقه Lowcountry کارولینای جنوبی بشمار می رود.
دوازده انگور Twelve grapes، اسپانیا
زمانیکه مردم آمریکا در حال تماشای مراسم سال نو در میدان تایمز Times هستند، مردم اسپانیا این مراسم را بطور زنده از Puerta del Sol مادرید تماشا می نمایند؛ میدانی که جوانان خوشگذران در جلوی برج ساعت جمع شده تا تحویل شدن سال نو را جشن بگیرند. تمام کسانی که در آن میدان حضور دارند و تمامی کسانی که این مراسم را از خانه تماشا می نمایند، در یک سنت غیر معمول سالانه شرکت دارند؛ دقیقا در زمان تحویل سال نو در نیمه شب، به ازای هر زنگ ناقوس یک انگور به دهان می گذارند. حتی بعضی از آنها انگورها را از قبل آماده نموده تا در زمان تحویل سال بتوانند به سرعت و با هماهنگی زنگهای ناقوسها انگورها را بخورند.
این مورد از آداب و رسوم آغاز سال نو میلادی در جهان در قرن بیستم میلادی آغاز شد و ظاهرا ایده فراوری نمایندگان انگور در بخش جنوبی کشور بوده که در آن سال خاص، با افزایش بی رویه محصول انگور خود روبرو بوده اند. این سنت از آن موقع به بسیاری از مردم اسپانیایی زبان در سرتاسر جهان منتقل گشت.
تامال Tamales، مکزیک
یکی از سنت های جشن آغاز سال نو میلادی، خوردن تامال Tamales بوده که از ماسا (خمیر نشاسته ای معمولاً بر پایه ذرت) محتوی انواع گوشت، پنیر، میوه، سبزی و سایر افزودنی های خوش طعم ساخته شده و در یک لفاف برگ موز بخارپز یا جوشانده می شود. در بسیاری از خانواده های مکزیک، گروه هایی از زنان به گرد هم می آیند تا صدها بسته کوچک از این غذا را درست نمایند و هر فردی مسئول یک قسمت از فرایند آشپزی می شود. در نهایت، این بسته ها را بین دوستان، خانواده و همسایه ها تقسیم می نمایند.
این غذا اغلب بهمراه سوپ مکزیکی Menudo سرو می شود؛ سوپی که از ذرت پوست کنده و سیرابی درست شده است. کسانی که در شهرهای عظیم با جمعیت زیاد مردم اهل مکزیک زندگی می نمایند، مطمئنا در پیدا کردن رستورانی که برای سال نو تامال Tamales سرو کند یا به فروش برساند، مسئله ای نخواهند داشت. اما، دوستداران غذا که می خواهند ورژن واقعی این غذا را بخورند، باید به مکزیکو سیتی بروند.
اولیبولن Oliebollen، هلند
اولیبولن Oliebollen یا توپهای روغنی سرخ شده توسط گاری های خیابانی به فروش می رسند. این غذا در شب سال نو و جشنهای ویژه دیگر در هلند مورد استفاده قرار می گیرد. این مورد از غذاهای ویژه سال نو میلادی توسط انداختن یک تکه خمیر دارای دانه های مویز یا کشمش در یک سرخ کن عمیق درست شده و سپس در پودر شکر غلتانده می شوند. اگر به آمستردام سفر می کنید، بدنبال کلبه های کوچک موقتی یا تریلرهای ویژه فروش بسته های اولیبولن Oliebollen داغ سرخ شده بگردید، حتما آنها را پیدا خواهید کرد.
شیرینی های Marzipanschwein یا Glücksschwein، اتریش و آلمان
مردم اتریش و آلمان شب سال نو را Sylvesterabend یا عید سنت سیلوستر Saint Sylvester می نامند. اتریشی ها در این شب، نوشیدنی های بسیار خوش طعم را بهمراه گوشت خوک برای شام سرو نموده و میز شام خود را با شیرینی های خوکی شکل که Marzipanschwein نامیده می شوند، تزئین می نمایند. شیرینی های Glücksschwein نیز که مواد تشکیل دهنده مختلفی دارند، بعنوان هدیه سال نو در اتریش و آلمان مورد استفاده قرار می گیرند. در روزهای قبل و بعد از سال نو، نانوایی و شیرینی پزی های اتریش از انواع شیرینی های خوکی شکل پر می شوند.
نودل سوبا Soba، ژاپن
خانواده های ژاپن در نیمه شب سال نو، طی یکی از قدیمی ترین سنت ها، برای خداحافظی کردن از سال گذشته و استقبال کردن از سال جدید، نودل سوبا Soba یا Toshikoshi Soba می خورند. این سنت به قرن هفدهم میلادی باز می شود و دراز بودن این مورد از غذاهای ویژه سال نو میلادی، نشان دهنده طولانی بودن و پر برکت بودن سال آینده هست. در سنت دیگری به نام Mochitsuki، دوستان و خانواده ها روز قبل از شب تحویل سال نو را به گلوله کردن کیکهای برنج موچی Mochi می پردازند. برنج شیرین و چسبنده شسته شده، خشک می شود، بخارپز می شود و بصورت یک گلوله کوچک در می آید. سپس، میهمانان به ترتیب چندین گلوله برنجی را بر می دارند تا بعدا آنها را بعنوان دسر بخورند.
کیک پادشاهی King cake
یکی از سنت های سال نو میلادی، سنت خوردن کیک در شب سال نو بوده که در فرهنگ های بیشماری یافت می شود. بیشتر کیکها در نیمه شب سال نو مورد استفاده قرار می گیرند، اما در بعضی فرهنگها کیک را در کریسمس یا عید تعمید عیسی مسیح در ششم ژانویه برش داده و درونش یک سکه طلایی یا مجسمه طلایی قرار می دهند که سمبل یک سال پر از موفقیت برای کسی بوده که آن تکه از کیک را بدست می آورد.
سوسیس Cotechino con lenticchie، ایتالیا
مردم ایتالیا شب سال نو را با عید سنت سیلوستر La Festa di San Silvestro جشن می گیرند. آنها معمولا جشن خود را با خوردن Cotechino con lenticchie آغاز نموده و این وعده غذایی خوشمزه با خوردن Chiacchiere (توپ های خمیر سرخ شده که در عسل و پودر شکر غلتانده شده اند) و یک نوشیدنی ایتالیایی به نام Prosecco به سرانجام می رسد. ریشه این غذاها به شهر مودنا Modena باز می شود.
ماهی شور Pickled herring، لهستان
از آنجایی که ماهی در لهستان بسیار فراوان است، مردم ماهی شور Pickled herring می خورند تا برایشان یک سال پر از مزایا و موفقیت را به همراه بیاورد. بعضی این غذا را با سس خامه و بعضی دیگر آن را با پیاز صرف می نمایند. یکی از روشهای آماده کردن ماهی شور Pickled herring در لهستان به این صورت است که ماهی ها را برای 24 ساعت در آب شور قرار داده و سپس آنها را در یک بطری بهمراه لایه های پیاز، فلفل، شکر و سرکه سفید می گذارند.
کیک کرانسه Kransekage، دانمارک و نروژ
این کیک مردم دانمارک و نروژ برج مانند بوده و از تعداد زیادی حلقه های کیک گذاشته شده بر روی یکدیگر تشکیل شده است. این کیکها برای شب سال نو و سایر مناسبت های ویژه در دانمارک و نروژ مورد استفاده قرار می گیرند. این کیک از بادام، شکر و سفیده تخم مرغ درست شده و به شکل قیف یا شاخی است که داخل آن از شکلات، بیسکویت و سایر شیرینی های کوچک پر می شود.
منبع: همگردی