خورش های جاافتاده ویتامین کمتری دارند

به گزارش آریا بلاگ، خورش ها جزو غذاهای مطلوبی به تعداد می فرایند که از ترکیب حبوبات، گوشت و انواع سبزیجات تهیه و آماده و مصرف می شوند. خوردن مخلوط حبوبات و سبزیجات که سرشار از پروتئین گیاهی و فیبر هستند و املاح معدنی و ویتامین دارند از نظر علم تغذیه به اسم یک عادت غذایی خوب و کامل شناخته شده است. ضمناً، بیشتر خورش ها با گوشت پخته

خورش های جاافتاده ویتامین کمتری دارند

خورش های جاافتاده ویتامین کمتری دارند

نویسنده:دکتر نسرین امیدوار*

خورش ها جزو غذاهای مطلوبی به تعداد می فرایند که از ترکیب حبوبات، گوشت و انواع سبزیجات تهیه و آماده و مصرف می شوند. خوردن مخلوط حبوبات و سبزیجات که سرشار از پروتئین گیاهی و فیبر هستند و املاح معدنی و ویتامین دارند از نظر علم تغذیه به اسم یک عادت غذایی خوب و کامل شناخته شده است. ضمناً، بیشتر خورش ها با گوشت پخته می شوند؛ همان ماده غذایی ارزشمندی که سرشار از پروتئین باکیفیت و آهن است. اما در برخی شهرهای شمالی به جای گوشت قرمز یا مرغ، تخم مرغ اضافه می گردد (مانند باقلاقاتق و ترش تره در نواحی شمالی کشورمان) که البته آن هم غذای کاملی است؛ زیرا مهم، مخلوط بودن یک نوع غله مثل برنج یا گندم (نان) با انواع حبوبات و سبزیجات و یکی از منابع غذایی پروتئین حیوانی است که به کامل بودن یک غذا و نهایتاً برنامه غذایی روزانه یاری می نماید.

اما تنها مشکل این غذاها طبخ نادرست آنهاست؛ زیرا در برخی روش های طبخ سنتی، سبزیجات و حبوبات با گوشت یا مرغ سرخ می شوند؛ مثلاً در برخی شهرها، سبزی خورش قورمه را آن قدر در روغن سرخ می نمایند که به جای مواد مغذی تنها تفاله ای از آن باقی می ماند که روغن زیادی را جذب نموده و فقط معطر است ولی خواص یک غذای کامل را ندارد. بنابراین، برای تهیه یک خورش مطلوب، بهتر است سبزیجات را به جای سرخ کردن فقط کمی تفت دهید تا آبش کشیده شده و حجمش کمتر گردد و خورش را با حداقل روغن مصرفی در ظروفی که نیاز به ریختن روغن چندانی ندارند، طبخ کنید. اشتباه دیگر در طبخ خورش ها، زیاد پختن یا به اصطلاح جا افتادن غذا بر اثر ماندن طولانی مدت آن روی حرارت است که آن هم از ارزش مواد غذایی و ویتامینی اش کم می نماید. همان طور که می دانید سبزیجات سرشار از ویتامین A هستند و این ماده مغذی نسبت به حرارت حساس است و در حرارت زیاد از بین می رود و شما چیزی به جز تفاله سبزی به مصرف نمی رسانید. از این رو، برای تهیه انواع خورش ها باید در مدت زمان کمتر و در روغنی اندک خورش را پخته و از سرخ کردن آن اجتناب کنید. به علاوه، مخلوط ادویه هایی نظیر دارچین و زردچوبه هم باعث حفظ ارزش مواد غذایی خورش ها می گردد مخصوصاً زردچوبه که طبق آخرین تحقیقات ادویه ای با ارزش است و خاصیت ضد سرطانی دارد اما زنجبیل ادویه معتدلی است که در برخی شهرها و کشورها از آن به جای فلفل استفاده می نمایند. فلفل قرمز هم بر فلفل سیاه که محرک است، ارجحیت دارد زیرا سرشار از ویتامین C بوده و می تواند مکمل خوبی برای سبزیجاتی که با حرارت ویتامین C شان کاسته می گردد، باشد. به اسم آخرین نکته یادتان باشد، خورش جزو غذاهای سنگین و پرحجم شمرده می گردد. از این رو، در برخی شهرها مردم عادت دارند آن را صبح ها و یا در ظهر یعنی وعده ناهار میل نمایند زیرا شب باید غذای سبک خورد . ضمناً، برای تکمیل کردن وعده غذایی که خورش جزو اصلی آن است، استفاده از انواع ترشی و سبزی خوردن، پیاز یا دیگر سبزیجات توصیه می گردد که این عمل به هضم و جذب مواد پروتئینی و ویتامینی موجود در غذای مصرفی یاری خواهد نمود.

پی نوشت ها :

*متخصص تغذیه و رژیم درمانی

منبع:www.salamat.com

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: راسخون
انتشار: 9 مهر 1400 بروزرسانی: 9 مهر 1400 گردآورنده: ariyablog.ir شناسه مطلب: 8052

به "خورش های جاافتاده ویتامین کمتری دارند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خورش های جاافتاده ویتامین کمتری دارند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید