طرز تهیه ماهی کیلکا سوخاری به 2 روش

به گزارش آریا بلاگ، برای تهیه ماهی کیلکا سوخاری ابتدا باید آن را با مواد مخصوص مثل پودر سیر و آبلیمو مزه دار کرد و قبل از سرخ کردن در تخم مرغ و آرد سوخاری غلتاند.

طرز تهیه ماهی کیلکا سوخاری به 2 روش

خبرنگاران | سرویس آشپزی - ماهی کیلکا نوعی ماهی کوچک است که آن را هم به صورت سوخاری و هم معمولی سرخ می نمایند. این ماهی بیشتر در دریای مازندران صید می گردد و بسیار مغذی است. در ادامه دو طرز تهیه ماهی کیلکا سوخاری را خواهید خواند که با یاری آنها می توانید یک غذای دریایی خوش طعم و مقوی داشته باشید.

1. طرز تهیه ماهی کیلکا سوخاری (روش اول)

مواد لازم (برای 5 نفر)
ماهی کیلکا300 گرم
پیاز درشت1 عدد
آبلیمو1/2 استکان
نمک و فلفل و زردچوبه به اندازه لازم
آرد سوخاری1 لیوان
تخم مرغ2 عدد
پودرسیر1 قاشق مرباخوری

زمان لازم برای آماده سازی و پخت 30 دقیقه

دستور تهیه

  • ابتدا ماهی ها را پاک کنید و آن ها را در یک ظرف بریزید، پیاز ها را خلال کنید و با کمی آبلیمو، نمک، فلفل و زردچوبه به ماهی اضافه کنید و آن را به مدت دو ساعت در یخچال بگذارید تا هم ماهی طعم بگیرد و هم نرم گردد و استخوان وسط آن راحت جدا گردد.
  • پس از دو ساعت استخوان وسط ماهی را جدا کنید و کامل آن را خارج کنید.
  • تخم مرغ را در یک ظرف بشکنید و پودر سیر را همراه با کمی نمک و فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید و آن را بزنید.
  • دو تا از ماهی ها بردارید و از قسمت شکم (قسمتی که استخوان از آن خارج شده است) روی هم بگذارید.
  • سپس آن را در تخم مرغ بزنید.
  • سپس در آرد سوخاری بغلتانید.
  • یک تابه با کمی روغن روی حرارت متوسط بگذارید و ماهی را در آن سرخ کنید.
  • هر دو طرف ماهی باید به رنگ طلایی درآید و سرخ گردد.
  • ماهی ها را در یک ظرف مناسب بریزید و با جعفری تزئین کنید.

ماهی کیلکا سوخاری شما آماده سرو است …

2. طرز تهیه ماهی کیلکا سوخاری (روش دوم)

مواد اصلی (برای 4 نفر)
ماهی کیلکا500 گرم
آبلیمو1 قاشق غذا خوری
پودر سیر و پودر گلپر از هر کدام 1 قاشق چای خوری
پودر زیره و پودر پاپریکااز هر کدام 1 قاشق چای خوری
روغن زیتونبه مقدار لازم
زعفران1 قاشق چای خوری
تخم مرغ1 عدد
آرد گندم و آرد سوخاری به مقدار لازم

زمان لازم برای آماده سازی و پخت 30 دقیقه

دستور تهیه

  • ابتدا سر و دم ماهی ها و بال کوچک پشت آن را ببرید و شکم ماهی را برش دهید و استخوان های داخل آن را خارج کنید.
  • ماهی ها را با ادویه شامل پاپریکا، پودرسیر، زیره، گلپر، نمک و فلفل و روغن زیتون مخلوط کنید و کنار بگذارید تا کمی مزه دار شوند.
  • تخم مرغ ها را در یک ظرف بشکنید و کمی نمک و فلفل، 2 قاشق آب سرد، آبلیمو و زعفران را به آن اضافه کنید و خوب بزنید تا مخلوط شوند.
  • درون یک تابه روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. (احتیاج به روغن زیاد نیست)
  • ماهی ها را ابتدا داخل آرد گندم و سپس در تخم مرغ بزنید، بعد از آن در ظرف آرد سوخاری بغلتانید و در تابه بیندازید تا سرخ شوند.
  • هر دو طرف ماهی باید به رنگ طلایی درآید و سرخ گردد.

ماهی کیلکا سوخاری شما آماده سرو است …

انواع ماهی کیلکا

این ماهی از مهم ترین ماهی ها دریای مازندران است که طول کوچک یعنی حدود 7 تا 10 سانتی متر دارد و وزن آن حدود 7 تا 10 گرم است. ماهی کیلکا موجود در دریای مازنداران سه نوع است که عبارتند از:

  • ماهی کیلکا انچووی
  • ماهی کیلکا چشم درشت
  • ماهی کیلکا معمولی

خواص ماهی کیلکا

  • ماهی کیلکا بیشتر ویتامین ها مورد احتیاج بدن را اعم از ویتامینهای A، B، E، D و K تامین می نماید.
  • بیشترین بافت بدن این ماهی را پروتئین تشکیل داده است. با توجه به اینکه ضریب جذب پروتئین ماهی در بدن انسان بسیار زیاد است مصرف این ماهی به شدت توصیه می گردد.
  • برخلاف جثه کوچکی که دارد نسبت به ماهی های عظیم دیگر بسیار مقوی و مغذی است.
  • کنسرو ماهی کیلکا به دلیل وجود استخوان های ماهی منبع عالی از کلسیم و فسفر است.

بیشتر بدانید: طرز تهیه کتلت با ماهی کیلکا

اگر شما نیز تجربه ای از درست کردن این ماهی دارید یا طرز تهیه متفاوتی برای آن می شناسید، تجربیات خود را با ما در میان بگذارید. می توانید نظرات و سوالات خود را به وسیله بخش ارسال نظر در انتهای همین صفحه برای ما ارسال نمایید تا به سوالاتتان پاسخ داده و تجربیاتتان را با دیگران به اشتراک بگذاریم.

منبع: setare.com
انتشار: 17 تیر 1400 بروزرسانی: 17 تیر 1400 گردآورنده: ariyablog.ir شناسه مطلب: 7271

به "طرز تهیه ماهی کیلکا سوخاری به 2 روش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ماهی کیلکا سوخاری به 2 روش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید