عکس ، موجود عجیب ماقبل تاریخ با 480 دندان! ، کشف فسیل نسبتا سالم یک پتروسور
به گزارش آریا بلاگ، فسیل عجیب و نسبتا سالمی از یک پتروسور با 480 دندان در معدنی در آلمان کشف شد.
به گزارش خبرنگاران و به نقل از ساینس الرت، فسیل یک پتروسور عجیب و غریب با منقار کفگیرمانند و با تعداد مضحکی دندان در یک معدن آلمانی کشف شد. آناتومی منحصر به فرد صورت این پتروسور نشان می دهد که این مدل منقار و دندان ها، برای تغذیه این جانور کاربرد داشته و شبیه چیزی است که در اردک ها و نهنگ های امروزی دیده می شود.
در حالی که پترودوسترو کشف شده در آرژانتین دندان های بیشتری نسبت به این کشف تازه دارد، اما برآمدگی های دهان این گونه در مقایسه با پترودوسترو به طرز عجیبی بلند و نازک است. این پتروسور بیش از 480 دندان دارد که به گفته محققان بیشتر شبیه شانه موی سر است.
دیوید مارتیل، دیرینه شناس دانشگاه پورتسموث توضیح می دهد: چیزی که حتی قابل توجه تر است این است که برخی از دندان ها دارای قلابی در انتهای آن هستند که قبلا هرگز در پتروسورها ندیده بودیم. از این قلاب های کوچک برای صید میگوهای کوچکی استفاده می شده که احتمالا پتروسور از آن ها تغذیه می کرد. دندان ها بیشتر به عنوان تله استفاده می شدند. این نشان می دهد که پتروسور با دهان یک متری تغذیه ای مانند نهنگ های امروزی داشته است.
دندان های پتروسور تازه کشف شده
مارتیل می گوید: در انتهای دهان این پتروسور هیچ دندانی وجود ندارد، اما دندان هایی در تمام طول هر دو فک تا پشت لبخند وجود دارد. مدل تغذیه این جانور نشان می دهد که آنها در حالی که روی پاهای بلند فلامینگومانند خود حرکت می کردند، در عمق کم شکار می کردند.
فسیل پتروسور تازه کشف شده
دیرینه شناسان از کامل بودن این اسکلت شگفت زده شدند. این اسکلت در لایه های ظریف سنگ آهک برای بیش از 150 میلیون سال حفظ شده است. پتروسورها به دلیل شکنندگی استخوان های توخالی با دیواره نازکشان در میان فسیل ها نسبتا کمیاب هستند، اما این نمونه حتی دارای تکه های کوچکی از غشای بال بود.
بیشتر بخوانید:
- یک کشف جالب چند هزار ساله | این شمشیر تقلبی، اصل از آب درآمد!
مارتیل توضیح می دهد: این پتروسور احتمالا به محض مردن در رسوب دفن شده است.
بنا بر اعلام این تیم تحقیقاتی متعلق به خانواده Ctenochasmatidae است که در اواخر ژوراسیک و اوایل کرتاسه می زیست.
مارتیل و همکارانش نام حیوان باستانی را Balaenognathus maeuseri گذاشتند و این تحقیق در مجله Paläontologische Zeitschrift منتشر شده است.
منبع: همشهری آنلاین