خبرنگاران دانشگاهیان در تدوین اطلس سرمایه گذاری استان مشارکت کنند
به گزارش آریا بلاگ، رشت - خبرنگاران - استاندار گیلان با اشاره به اهمیت و نقش مشارکت نخبگان دانشگاهی در توسعه پایدار گفت: انتظار است دانشگاهیان در تدوین اطلس سرمایه گذاری گیلان همکاری موثری داشته باشند زیرا این اطلس به عنوان بانک اطلاعاتی، ظرفیت های مختلف سرمایه گذاری استان را مورد شناسایی قرار می دهد.
به گزارش روز جمعه روابط عمومی استانداری گیلان؛ ارسلان زارع در نشست با جمعی از استادان عضو انجمن اسلامی مدرسان دانشگاه گیلان، تجربه و دانش اساتید دانشگاه ها را در هدایت و حمایت از تعالی استان موثر خواند.
وی گفت: تشکیلات آموزش عالی بویژه اعضای هیات علمی می توانند در همه عرصه های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و مالی توسعه پایدار را تسریع کنند از این رو همواره تاکید دارم که از ظرفیت آنان استفاده مطلوب تری شود.
استاندار گیلان با استقبال از پیشنهاد مطرح شده تحت عنوان تاسیس مرکز مطالعات اوراسیا یادآور شد: در همایش بین المللی اتحادیه مالی اوراسیا و نقش ژئوپلتیک منطقه آزاد در توسعه روابط منطقه ای که هفته گذشته برگزار شد، باید بر پایه پژوهش، برنامه ریزی خوبی برای استفاده حداکثری از ظرفیت اوراسیا داشته باشیم.
زارع بر ضرورت تدوین برنامه ای راهبردی و درازمدت برای بهره گیری از فرصت تجارت خارجی اوراسیا و فعال تر کردن دیپلماسی مالی تاکید کرد.
وی در ادامه مساله محیط زیست را از جمله موضوعات بنیادین در مبحث توسعه پایدار خواند و شرح داد: اگرچه در شرایط کنونی کشور با مسائل خطیر و مهمی نظیر شیوع کرونا، تحریم های غیرقانونی و به تبع آن محدودیت تأمین منابع مالی روبرو است؛ اما هیچ یک از اینها، اهمیت و اولویت مسائل محیط زیست را برای امروز و آینده ایران و استان کمرنگ نمی کند.
وی با اشاره به اینکه برای حفاظت از تالاب انزلی بعنوان میراث طبیعی گرانبهای گیلان جلسات متعددی در سطوح استانی و ملی برگزار شده، گفت: نزدیک به دو هزار و 600 میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح حفاظت و احیای تالاب در دوره میان مدت در نظر گرفته شده که تخصیص این اعتبار ویژه دولت از سال جاری آغاز شده است.
استاندار اضافه کرد: ابعاد مدیریت احیای تالاب از جمله مدیریت فاضلاب، پسماند، حفاظت از اکوسیستم، مدیریت رسوبات حوزه آبخیزو عملیات آبخیزداری، پایش تالاب، فعالیت های اکوتوریستی، برنامه های آموزشی و ارتقای فرهنگ زیست محیطی در قالب 10 کد پروژه تعریف شده است.
وی با اشاره به تدوین سند آمایش سرزمینی گیلان و درنظر داشتن این سند بعنوان سند توسعه ای استان، محور این برنامه را بر مبنای رویکرد راهبردی سبز - آبی و حفظ محیط زیست عنوان و اضافه کرد: باید طرح های پژوهشی هم در راستای توسعه استان و نیز سند آمایش سرزمینی باشد.
استاندار گیلان تکمیل راه آهن و استفاده حداکثری از ظرفیت باری و ترانزیتی در حوزه حمل و نقل ریلی را گامی موثر در توسعه استان خواند و گفت: فعالیت کشتی های رو - رو و به کارگیری کانتینرهای یخچال دار در دریای خزر می تواند نقش مؤثری در توسعه روابط مالی با کشورهای دیگر داشته باشد.
وی در بخش دیگری از سخنانش نقش فرهیختگان، دانشگاهیان و سازمان های مردم نهاد در جریان مدیریت مطلوب کرونا را اثرگذار دانست و گفت: برای کاهش آثار مخرب ویروس کرونا، باید سطح فرهنگی جامعه ارتقا یابد که برنامه ریزی برای تحقق این امر، بر عهده استادان دانشگاه است.
وی یادآور شد: نخبگان و اساتید دانشگاهی از طریق مراکز تحقیقاتی، گروه ها و شرکت های دانش بنیان می توانند با همکاری تحقیقاتی به راهکارهای کنترل و کاهش آثار کرونا دست یافته و در آگاهی بخشی جامعه نقش ایفا کنند.
در این نشست اساتید حاظر نظرات و دیدگاه های خود را پیرامون مباحث مطرحه ارائه کردند.
منبع: ایرناآژانس مسافرتی: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه