ضرورت ایجاد کنسرسیوم برای توسعه صنعت دارویی در کشور
به گزارش آریا بلاگ، به گزارش خبرنگاران، عبدالحسین روح الامینی امروز در مراسم دوشنبه های استارت آپی با موضوع فرآورده های دارویی که در محل صندوق نوآوری و شکوفایی به صورت آنلاین برگزار شد، با اشاره به شرایط اقتصادی کشور گفت: کشور دچار یک ناهنجاری یا ساختاری در بودجه و اقتصاد است.
وی افزود: از یکسو، بسکمک از منابع درآمدی ما همچون نفت، اقتصادیات استقراض و ... و از سوی دیگر، خرج ها به صورت دقیق دیده نشده است.
رئیس کمیته غذا و داروی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ادامه داد: راه نجات کشور توجه ویژه به حوزه هایی است که در آنها برتری دانشی، مهارتی و فناوری داریم.
روح الامینی گفت: درواقع راه نجات از برون رفت این بن بست ها که به معضلات ریشه دار و مزمن شده اقتصادی ختم می شود این است که بتوانیم با تمرکز بر کشورهای منطقه بخصوص آسیای جنوب غربی موضوع اشتغال و درآمدزایی، توسعه صادرات و تامین نیاز مردم در نظر بگیریم، زیرا ما در میان این کشورهای همسایه برتری داریم و اینها علاوه بر جمعیت داخل کشور یک بازار برای ما محسوب می شود.
وی تاکید کرد: یکی از قسمت های دانش بنیان مربوط به فناوری های متوسط مربوط به بحث فراورده های دارویی می شود.
رئیس کمیته غذا و داروی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به این فرآورده های دارویی گفت: داروهای گیاهی، داروهای نوترکیب، سیستم های جدید دارورسانی، سامانه های دارویی، ملزومات دارویی و تجهیزات پزشکی مانند سلول بنیادی از بخش های دارویی محسوب می شوند.
وی با تاکید بر اینکه عرصه های اقتصادی این بخش ها می تواند خیلی بزرگ باشد، ادامه داد: در ادامه علاوه بر دارو، غذا و ملزومات، تجهیزات پزشکی از بخش های مهم هستند.
روح الامینی ادامه داد: اخیراً حوزه های نرم افزاری برای ارائه خدمات دارویی در کشور توسعه پیدا کردند که علاوه بر داشتن فرصت ها و تهدید ها می توانند آینده خوبی داشته باشند.
وی گفت: ما در بعضی از این بخشها 40 سال عقب ماندگی داریم که برای رفع این عقب ماندگی نیاز است که کنسرسیوم های بزرگ اقتصادی به میان آیند تا استعدادها و فناوری های موجود در کشور را به فعلیت تبدیل کنند.
رئیس کمیته غذا و داروی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بنگاه های ما کوچک هستند، مطرح کرد: در40سال گذشته جهان به صورت عام، اروپا به صورت خاص و هند و چین کارهای بزرگی را با استارت آپ ها، مراکز رشد و... شروع کردند به طوریکه در حال حاضر شرکتهای بزرگی با سرمایه های چند ده میلیاردی دارند.
روح الامینی افزود: سرمایه داران بزرگ کشور، شرکتهای بزرگ، بازیگران بخش خصوصی، خودروسازهای داخلی باید به میدان بیایند و با ایجاد کنسرسیوم ها و اتحادیه ها روی پروژه های مهم هدف گذاری کنند.
رییس کمیته غذا و داروی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه 30 درصد صنعت دارویی در آمریکا است، گفت: 30درصد اروپا و از 40درصد باقیمانده، 21درصد ژاپن و سایر جهان 19درصد از تولید دارو سهم دارند.
روح الامینی تاکید کرد: بازار ما نسبت به کشورهای چین، هند، ویتنام، تایلند،تایوان و...کوچک است و برای بزرگ شدن این بازار باید از سرمایه های انسانی خود بهره ببریم.
وی گفت: مزیت نسبی ما تسلط بر فناوری و معجزه داشتن نیروهای انسانی متخصص است که برای رسیدن به هدف بزرگ می توانند کمک کننده باشند.
رئیس کمیته غذا و داروی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی افزود: حوزه سلامت و دارویی ارزش اضافه کرده بالایی دارند و میزان سرمایه گذاری در این حوزه در حد میلیون دلار است در حالی که سرمایه گذاری در حوزه های نفت و پتروشیمی در حد میلیارد دلار است و این بد است.
روح الامینی با تاکید بر اینکه باید میزان سرمایه گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی افزایش یابد، گفت: از هر اقدامی که در راستای تقویت صندوق از جهت معافیت ها و ...باشد حمایت می کنیم و اگر منابعی آزاد شود مطمئنا به سمت صندوق سوق داده می شود.
منبع: خبرگزاری مهرآژانس مسافرتی: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه