طرز تهیه ماهی شکم پر جنوبی
به گزارش آریا بلاگ، ماهی شکم پر جنوبی، نوعی غذای دریایی است که اغلب در فر پخته می شود ولی طبخ آن بدون فر و در ماهیتابه نیز امکان پذیر است. ماهی شکم پر جنوبی از نوع کبابی معمولا با ماهی صبور درست می شود و فصل آن بهار و تابستان است.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - بیشتر مردم ایران ماهی را به صورت سرخ شده مصرف می کنند. اما تهیه ماهی در فر، آن هم به صورت شکم پر، هم از سلامت بیشتری برخوردار است و هم به دلیل استفاده از سبزیجات معطر و چاشنی های متنوع، خوشمزه تر است و طرفداران زیادی دارد.
مواد پرکننده شکم ماهی بسیار متنوع هستند و تفاوت ماهی شکم پر جنوبی و ماهی شکم پر شمالی بیشتر مربوط به همین مورد است. ماهی شکم پر جنوبی با سبزی های معطری مانند گشنیز و شنبلیله درست می شود و چاشنی طعم دهنده آن تمر هندی است. در حالیکه ماهی شکم پر شمالی با گردوی آسیاب شده و سبزی های معطر محلی تهیه می شود و طعم دهنده اصلی آن رب انار است. ماهی شکم پر را در جنوب بیشتر با ماهی صبور درست می کنند، ولی در شمال از ماهی سفید برای این منظور استفاده می شود.
طرز تهیه ماهی شکم پر جنوبی
مواد لازم | |
ماهی صبور | 2 عدد |
گشنیز و شنبلیله ریز خرد شده | 450 گرم (400 گرم گشنیز، 50 گرم شنبلیله) |
تمر هندی | نصف بسته |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
سیر | 5-6 حبه |
آبلیموی تازه | 4 قاشق غذاخوری |
کره | 2 قاشق غذاخوری |
محلول زعفران | 4-5 قاشق غذاخوری |
نمک، زردچوبه، فلفل و ادویه کاری | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- ماهی را بشویید، روی ماهی و داخل شکم آن را با کمی نمک، فلفل و آبلیمو آغشته کنید و حدود 2-1 ساعت در یخچال قرار دهید تا مزه دار شود.
- فر را روی دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید.
- پیاز را ریز خرد کرده و با 2-1 قاشق غذاخوری روغن در تابه روی حرارت ملایم تفت دهید تا پیاز نرم شود. سپس سیر خرد شده به پیاز اضافه کنید و با هم تفت دهید تا طلایی شوند.
- زردچوبه، نمک و ادویه به تابه اضافه کرده و با سیر و پیاز مخلوط کنید.
- سبزی خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید تا آب آن کشیده شود.
- کمی آب جوش روی تمر هندی ریخته و چند دقیقه صبر کنید تا تمر در آب حل شود، سپس آن را صاف کنید.
- شیره تمر هندی را به مواد موجود در تابه اضافه کنید و اجازه دهید روی حرارت ملایم بجوشد و آب آن کشیده شود.
- ماهی را از یخچال خارج کرده و شکم آن را با مواد پر کنید.
- کف یک ظرف نچسب را با کمی روغن چرب کنید و ماهی را در آن قرار دهید.
- دو قاشق غذاخوری کره را در یک تابه کوچک روی حرارت ملایم ذوب کنید و 5-4 قاشق غذاخوری محلول زعفران به آن اضافه کنید.
- پس از 30 دقیقه ماهی را از فر خارج کرده، مخلوط کره و زعفران را روی آن بمالید و دوباره به مدت 10 دقیقه در فر قرار دهید. شعله بالای فر را روشن کنید تا روی ماهی برشته شود.
نکات مهم و اصولی در تهیه ماهی شکم پر جنوبی
- بیشتر سبزی مورد استفاده برای ماهی شکم پر گشنیز است و مقدار شنبلیله باید کم باشد. اگر از شنبلیله به مقدار زیاد استفاده شود تلخ مزه خواهد شد.
- از آنجا که ماهی صبور در همه فصول سال موجود نیست و از طرفی بسیار کمیاب است، می توانید ماهی شکم پر جنوبی را با هر نوع ماهی دیگری نیز درست کنید.
- برای تهیه ماهی شکم پر از ماهی تازه و با کیفیت استفاده کنید.
- استفاده از ادویه کاری در تهیه ماهی شکم پر جنوبی، یکی از اصول مهم است که نباید از قلم بیفتد.
- در صورت درست کردن ماهی در سینی فر، برای اینکه ماهی به کف سینی نچسبد کف سینی را با کاغذ آلومینیوم بپوشانید یا سبزیجاتی مانند هویج، کرفس و پیاز کف سینی بچینید و ماهی را روی آن قرار دهید.
- ماهی شکم پر را با برنج ساده سرو کنید. مصرف این غذا همراه با سبزی پلو مناسب نیست، زیرا ماهی به اندازه کافی با سبزیجات و ادویه های مختلف طعم دار شده است.
- ماهی شکم پر را به شرط اینکه مایه پرکننده شکم ماهی کاملا بی آب باشد، می توانید در تابه هم سرخ کنید. برای این منظور سطح ماهی را با آرد مخلوط شده با ادویه بپوشانید و سپس دو طرف آن را در روغن سرخ کنید.
- ماهی شکم پر جنوبی را می توان روی ذغال کباب کرد که البته با ماهی صبور بسیار لذیذ و خوشمزه خواهد شد.
- بهترین نوشیدنی همراه با ماهی شکم پر، شربت آبلیموی تازه است. از خوردن نوشیدنی هایی مانند دوغ با این غذا به شدت بپرهیزید.
- بهتر است در تهیه این غذا از روغن کمتری استفاده کنید و برای دریافت کالری کمتر، به جای برنج با سبزیجات پخته ای مانند نخود فرنگی و ذرت پخته مصرف کنید.
منبع: setare.comabanhome.com: گروه ساختمانی آبان | برای اجرای یک طرح بازسازی مقرون به صرفه با کارشناسان گروه ساختمانی آبان مشورت کنید