علائم نشان دهنده ام اس

به گزارش آریا بلاگ، مولتیپل اسکلروزیس یک بیماری التهابی مزمن سیستم عصبی مرکزی (مغز و نخاع) است و زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن به اشتباه به ماده چرب محافظت کننده از فیبرهای عصبی در مغز و نخاع، حمله می نماید.در این مقاله به بعضی از نشانه های شاخص این بیماری اشاره می گردد.

علائم نشان دهنده ام اس
مولتیپل اسکلروز (MS) یک بیماری مزمن است که بر سیستم عصبی مرکزی تأثیر می گذارد، علائم آن از خفیف و متناوب تا شدید و دائمی می تواند خسته یا ناتوان نماینده باشد در حال حاضر هیچ درمان قطعی برای MS نیست، اما بسکمک از داروها و درمان های جایگزین در دسترس هستند. درمان MS معمولا علائم بیماری را هدف قرار می دهد، زیرا علت آن شناخته شده نیست و علائم MS ناشی از فروپاشی ارتباط بین مغز و اعصاب است برای همین درمان کامل این بیماری فعلا غیرممکن است و تنها تحقیقات و مطالعات اجرا شده توانسته راههای برای کنترل و درمان علائم بیماری ام اس نتیجه بخش باشد پس با این اوصاف نسخه های پیشنهادی این بخش از سلامت نمناک روش ها و گیاهانی را معرفی می نماید که برای درمان و کنترل علائم بیماری مولتیپل اسکلروزیس مفید خواهد بود.

این بیماری مختص اعصاب مرکزی بوده (مغز و نخاع) و ایجاد لکه های سفید یا پلاکهای متعددی در مغز می نماید.پلاکها گویای سفت شدگی غلافهای سلولهای (میلین ها) عصبی مغز می باشند, که این سفت یا سخت شدگی جلوگیری از انتشار جریان الکترو شیمیایی رشته های عصبی و اختلال در حرکات می گردد و در نتیجه فرمانی که از مغز صادر می گردد براحتی به اعضاء و ماهیچه ها نمی رسد و کار براحتی انجام نمی گردد. مغز فرمانده, کل بدن بوده و در صندلی رفیعی قرار گرفته است. شخص باید دقیقا این اندام مهم و حیاتی را بشناسد و حداکثر مراقبت را از این اندام مهم بنماید.

در ادامه به معرفی بعضی از علائم مهم این بیماری میپردازیم.

سرگیجهاین بیماران معمولا در مستقیم حرکت کردن مشکل دارند. در واقع این عدم تعادل در کنترل حرکات معمولا با پیشرفت تخریب سلول های عصبی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. به همین دلیل است که بسکمک از مبتلایان به MS برای راه رفتن احتیاج به عصا دارند.

کاهش حافظهکاهش و ضعف حافظه، ناتوانی در تمرکز، صحبت کردن و مسائل زبانی از اختلالات رایج در نتیجه پیشرفت MS است که البته خیلی وقت ها می تواند از علائم آغاز این بیماری باشد.

دوبینی و تاری دیددوبینی یا همان اختلالات بینایی به علت حمله بیماری ام اس به سیستم عصبی و تاثیر بر روی عصب بینایی به وجود می آید و به طور شایع در مبتلایان به بیماری ام اس دیده می گردد.

گزگز و مورمور شدن انگشتان بی حسیبی حسی و مورمور شدن مداوم که معمولا صورت و دست ها و پاها را درگیر می نماید، عارضه شایع بیماران مبتلا به MS است که به علت آسیب و تخریب سلول ها عصبی در مغز و نخاع ایجاد می گردد. پاها شایع ترین بخش بدن برای بروز این عارضه اند.1

دفع ادرار دردناکنوشیدن مقادیر زیادی مایعات و در عین حال ادرار دردناک، می تواند نشانه ابتلا به ام اس باشد. این علامت اغلب از اولین نشانه های این بیماری است. هر گونه دفع ادرار مکرر و ناگهانی، و اختلال کنترل تخلیه روده باید جدی گرفته شده و با پزشک در میان گذاشته گردد.

ناتوانی در احساس تغییرات دمااین علامت نیز نشانه دیگری از آسیب های عصبی ناشی از ام اس است به طوری که حتی با گرفتن یک لیوان داغ قهوه یا چای نیز، فرد ممکن است تغییر دمای آن را حس نکند.

گرفتگی عضلاتاسپاسم ها و گرفتگی های عضلانی حمله ای یکی از علائم آزاردهنده ام اس است. این اسپاسم ها معمولا شدیدا دردناک هستند، در بخش های انتهایی بدن نظیر دست ها و پاها ایجاد می شوند و بعد از چند دقیقه رفع می شوند.

افسردگی و بی حالیابتلا به بیماری آزاردهنده ای نظیر ام اس، علاوه بر آسیب جسمی می تواند ابزاری برای آسیب روحی فرد باشد. بسکمک از مبتلایان به ام اس، احساس افسردگی، تحریک پذیری و تغییرات خلق و خو را یکی از مسائل رایج خود بیان می نمایند.2

تأثیر روی مغز و اعصابطیف وسیعی از مسائل مغز و اعصاب ممکن است به علت بیماری ام اس ایجاد گردد. این علائم عبارت اند از:

کاهش محدوده مورد توجه

از دست دادن حافظه

قضاوت ضعیف

مشکل استدلال یا حل مسئله

افسردگی، به علت آسیب به منطقه ها مغز درگیر در کنترل عاطفی یا به علت استرس بیماری

نوسانات خلقی

سرگیجه، مسائل تعادلی و یا دوران سر (احساس چرخش)

مشکل در صحبت و بلعافراد مبتلا به بیماری ممکن است به مشکل در صحبت کردن دچار شوند. مسائل گفتاری معمول عبارت اند از:

با عجله حرف زدن

از دست دادن کنترل حجم صدا

آهسته صحبت کردن

تغییر در کیفیت صحبت، مانند صدای خشن و صدای بی جان

آسیب بیماری ام اس می تواند بر بلعیدن نیز تأثیر بگذارد و باعث مشکل جویدن و انتقال مواد غذایی به قسمت عقبی دهان گردد. بعلاوه بیماری ام اس ممکن است توانایی بدن در انتقال مواد غذایی به وسیله مری و معده را هم تحت تأثیر قرار دهد.3

بعلاوه از علائم شایع بیماری ام اس می توان به این علائم اشاره نمود:عدم هماهنگی بین کلمات در سخن گفتن

سنگینی سر و بدن

دیر هضم شدن غذا

حساس و زود رنج شدن

تماشا کابوس در بعضی موارد

علاقه به خوردن غذاهای سردی بخش (اسیدی) مانند لبنیات مخصوصا ماست و بستنی

در صورت پیشرفت بیماری عدم کنترل ادرار

عدم تحمل هوای گرم و آب گرم

عدم تحمل آب سرد و هوای سرد

افسردگی و خودخوری

انزوا طلبی و گوشه گیری

نداشن تعادل و لرزش هنگام حرکت

کمک نکردن ماهیچه های پا هنگام راه رفتن

سرما سرما شدن استخوانهای بدن خصوصا پاها.1

اگر شما یک یا چند نشانه که از نشانه های شایع ام اس هستند را داشتید، پزشک ممکن است به شما پیشنهاد آزمایش دهد. این آزمایش ها می تواند شامل موارد زیر باشد:

آزمایش خون برای مسائل دیگر با علایم شبیه به ام اس مانند بیماری لایم.

آزمایش برای میزان گیری سرعت سیگنال های در حال حرکت در اعصاب.

ام آر آی، که از مغز عکس می گیرد، تا پزشک شما بتواند منطقه ها آسیب دیده را آنالیز کند.

کشیدن مایع نخاعی برای آنالیز مایعی که در مغز و نخاع در جریان است؛ ممکن است نشانه هایی را نشان دهد که سیستم ایمنی بدن شما در حال آسیب زدن به سیستم عصبیتان است، و این نشانه ها در ام اس اتفاق می افتد.4

به طور کلی علاوه بر افراد عصبی و پراسترس بیشتر دو گروه اشخاص با رفتارهای غلط خود را در معرض ابتلا به بیماری ام اس قرار می دهند که شامل:

افراد حساس و زودرنج به ام اس مبتلا می شوند
این نوع افراد عموما اشخاصی هستند فوق العاده حساس, زودرنج و عصبی و با کمترین ناملایمات از حالت عادی خارج شده و تعادل خود را از دست می دهند و ساعت ها فکر خود را مشغول نموده و به خود و دیگران پیله می نمایند.
افراد با طبع سردی به ام اس مبتلا می شوند
افرادی هستند که از نظر ژنتیک دارای طبع سردی بوده و مدام از غذاهای سردی بخش (غذاهائی با pH اسیدی) به حد وفور استفاده می نمایند و علاقه زیادی به خوردن ترشی, سرکه, تمبر هندی, ماست, قره قورت و امثالهم دارند.1

پی نوشت:

1.www.namnak.com

2.www.jadidtarin.com

3.www.digikala.com

4.www.arakmu.ac.ir

منبع: راسخون
انتشار: 24 آبان 1400 بروزرسانی: 24 آبان 1400 گردآورنده: ariyablog.ir شناسه مطلب: 8425

به "علائم نشان دهنده ام اس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علائم نشان دهنده ام اس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید