معضل های اصلی محیط زیستی در خراسان رضوی

به گزارش آریا بلاگ، یک فعال محیط زیستی گفت: نشست زمین و کمبود منابع آب شیرین و اتکاء بیش از حد به کشاورزی، مسائل محیط زیستی مهم خراسان رضوی هستند.

معضل های اصلی محیط زیستی در خراسان رضوی

به گزارش خبرنگاران به نقل از ایسنا، محمد درویش اعلام کرد: سال هاست که نگرانی هایی برای مسائلی مرتبط به محیط زیست از جمله آلودگی هوا، آب و خاک، گرم شدن دمای زمین و تغییرات آب و هوایی، پدیده گرد و غبار، بحران کم آبی و بسیاری از مسائل دیگر وجود دارد.

وی اعلام کرد: متاسفانه شرایط محیط زیست به خصوص در سال گذشته قابل دفاع نبود و بسیاری از روندها نگران نماینده بوده است، در این سال مرجعیت تنوع زیستی از سازمان حفاظت محیط زیست به جهاد کشاورزی منتقل شد و همچنین 77 هزار هکتار از مناطق حفاظت شده با تصویب شواری عالی محیط زیست کاهش یافت.

درویش همچنین مطرح کرد: در سال گذشته سازمان حفاظت محیط زیست حمایت خود را از گسترش مدارس طبیعت برداشت و حتی فرمان تعطیلی آنها را صادر کرد. از سویی دیگر، رکود عجیبی در فعالیت سازمان های مردم نهاد به وجود آمد.

وی اعلام کرد: متاسفانه سیاستمداران ما متوجه اهمیت محیط زیست نیستند و بر سر محیط زیست به راحتی معامله می نمایند، سازمان محیط زیست به حیات خلوت دولت ها تبدیل شده و تا وقتی این شرایط ادامه داشته باشد نخواهیم توانست از شرایط قابل دفاعی از محیط زیست سخن بگوییم.

این فعال محیط زیستی با بیان اینکه در حال حاضر مهمترین بحران های محیط زیست خاک است، گفت: این موجب شده بالاترین نرخ فرسایش خاک را در دنیا داشته باشیم، آب دیگر بحران موجود در کشور است، متاسفانه اغلب تالاب ها شرایط خوبی ندارد و سطح آب زیرزمینی به شدت در حال افت بوده و نشست زمین به مرزهای بسیار خطرناکی رسیده است.

وی از آلودگی هوا و تنوع زیستی به عنوان سومین و چهارمین بحران زیست محیطی موجود در کشور نام برد و ادامه داد: هرچند سواد محیط زیستی اصلا مطلوب نیست اما با این وجود باز هم سواد محیط زیستی مردم از بسیاری مسئولان و اغلب نمایندگان مجلس بالاتر است.

درویش مهم ترین مشکل استان خراسان را در نشست زمین و کمبود منابع آب شیرین و اتکاء بیش از حد به کشاورزی دانست و مطرح کرد: باتوجه به اینکه آستان قدس رضوی مجموعه پر قدرتی است که بیش از چندین هزار میلیارد تومان در سال درآمد دارد باید کوشش کند تا با ارتقاء نرم افزاری بخش کشاورزی با حمایت از محصولات نقش بهتری را در خراسان رضوی ایفا نماید.

وی در ارزیابی خود از آنچه مربوط به محیط زیست در کتاب های درسی آمده و تدریس می گردد، گفت: با ورود این مسائل به کتاب درسی فقط موجب نفرت بچه ها از محیط زیست شده ایم وقتی می گوییم باید این مطالب را حفظ کنید تا نمره بگیرید حالشان از محیط زیست به هم می خورد.

این کنشگر محیط زیست تاکید نمود؛ باید نسلی را تربیت کنیم که نگاهشان به مواهب طبیعی مثل نگاه به فضیلت های اخلاقی باشد، باید یاری کرد که مدارس طبیعت بیشتر گسترش پیدا کند، به رغم این که هنوز شرایط خوبی نداریم ولی نسبت به دو دهه قبل بسیار جلو رفته ایم و باید بیشتر کوشش کرد.

وی مطرح کرد: باید کوشش کرد تا حال سرزمین را خوب کرد. ناجی این شرایط خود ما هستیم. منتظر هیچ کس و دولت افسانه ای نباید بود، از همین الان باید آغاز کرد. بشر به بد دیدن عادت نموده اما این استعداد را دارد که در یک لبخند خانه کند و آن را رها نکند. این هنر ما است که چگونه زندگی کنیم.

درویش اضافه کرد: اگر فعالان محیط زیست می خواهند فعالیت خوبی داشته باشند باید اول از همه حال خودشان خوب باشد، باید حرف برای گفتن داشته و امیدوار باشند و نفرت ها را روی یخ بنویسید. نباید مدام به هم اتهام بزنید، اگر حرف خوبی برای گفتن و خبر خوبی برای شنیدن وجود ندارد، سکوت کنیم و راوی خبرهای بد نباشید.

abanhome.com: گروه ساختمانی آبان | برای اجرای یک طرح بازسازی مقرون به صرفه با کارشناسان گروه ساختمانی آبان مشورت کنید

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 9 مهر 1400 بروزرسانی: 9 مهر 1400 گردآورنده: ariyablog.ir شناسه مطلب: 1639

به "معضل های اصلی محیط زیستی در خراسان رضوی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معضل های اصلی محیط زیستی در خراسان رضوی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید