هزاری پلو ، رستوران های بندرعباس با ماهی این پلوی لذیذ را درست می نمایند
به گزارش آریا بلاگ، هزاری پلو یکی از و از محسوب می گردد. این قاطی پلو با ماهی که اصالت آن به جنوب کشور و شهر بندرعباس می رسد را با برنج و انواع ماهی مثل ماهی شیر، ماهی تیلاپیا و حتی ماهی قزل آلا می توانید تهیه کنید. اگر شما هم دوست دارید طعم غذاهای نو را امتحان کنید با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه هزاری پلو به همراه فوت و فن های مهم در طبخ آن را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه هزاری پلو
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
ماهی تازه یا ماهی منجمد (ماهی دلخواه) | 300 گرم |
برنج | 3 لیوان فرانسوی دسته دار |
پیاز (برای پیاز داغ) | 1 عدد میانه |
سیر (برای سیر داغ) | 2 حبه |
آبلیمو | 1 قاشق غذاخوری |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
روغن | به میزان کافی |
نان | برای ته دیگ هزاری |
ترشی | برای سرو هزاری |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 1 ساعت
مدت زمان لازم برای پخت هزاری پلو: 40 دقیقه
مراحل طرز تهیه هزاری پلو
هزاری پلو مثل دستور تهیه بسیار ساده ای دارد و شما به راحتی و در مدت زمان کوتاهی می توانید این پلو مخلوط مقوی و خوشمزه را تهیه و در وعده های غذایی خود از آن بهره ببرید.
مرحله اول: برنج را بخیسانید
در اولین مرحله از طرز تهیه هزاری پلو باید برنج را بخیسانید. برنج را چندین بار با آب بشویید و سپس در یک ظرف مناسب ریخته و با آب و نمک به مدت یک تا دو ساعت بخیسانید. این کار یاری می نماید تا برنج بهتر پخته گردد و موقع پخت به اصطلاح ری کند.
شما می توانید برای تهیه انواع برنج و نمک به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله دوم: ماهی را پاک کنید
بعد از برنج به سراغ ماهی بروید. قسمت دم و سر ماهی را جدا کنید. شکم ماهی را نیز باز کنید و اضافات آن را جدا کنید. اگر از ماهی استفاده می نماید که استخوان های درشت یا پوست ضخیم دارد استخوان و پوست آن را نیز جدا کنید. سپس ماهی را به مقدار دلخواه خرد کنید و آن را به شکل فیله در آورید.
اگر به ماهی تازه دسترسی ندارید می توانید از فیله ماهی منجمد بهره ببرید. فیله منجمد را در دمای محیط قرار دهید تا یخ آن باز گردد.
شما می توانید برای تهیه انواع ماهی و فیله منجمد ماهی به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله سوم: فیله ماهی را مرینیت کنید
برای تهیه هزاری پلو باید فیله های ماهی را که آماده کردید مزه دار یا مرینت کنید. برای دو حبه سیر و یک عدد پیاز را پوست بگیرید و بشویید. سپس پیاز را به صورت خلالی نازک و سیرها را به صورت حلقه ای برش بزنید.
تکه های ماهی را در یک ظرف گود بریزید. پیاز و سیر را به ظرف اضافه کنید. سپس آبلیمو و نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به آن اضافه کنید. تکه های ماهی را به مواد دیگر آغشته کنید و با آبلیمو و ادویه ها را روی آن مالش دهید تا از هر سمت کاملا به مواد آغشته گردد.
درب ظرف را با سلفون بپوشانید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا ماهی استراحت کند و کاملا مزه دار گردد.
شما می توانید برای تهیه آبلیمو، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله چهارم: فیله ماهی را سرخ کنید
بعد از گذشت یک ساعت ماهی مرینیت شده را از یخچال بیرون بیاورید. در این مرحله از طرز تهیه هزاری پلو باید به سراغ سرخ کردن ماهی بروید. یک تابه با سایز مناسب انتخاب کنید و میزان کافی از روغن را در آن بریزید.
تابه را به همراه روغن روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید تا کاملا داغ گردد. پیازها و سیرهای خلالی شده را از ماهی جدا کنید و بعد از آنکه روغن داغ شد ماهی را به آن اضافه کنید.
ماهی را از قسمت گوشت آن سرخ کنید و بعد از آنکه یک سمت آن کاملا سرخ شد ماهی را بچرخانید تا سمت دیگرش نیز سرخ گردد. سپس ماهی سرخ شده را روی یک دستمال آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافه آن جذب دستمال گردد.
روغن سرخ کردنی را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
مرحله پنجم: پیاز و سیر را سرخ کنید
پیازهای خلالی را که جدا نموده بودید به همان روغنی که ماهی را در آن سرخ کردید اضافه کنید و آن را تفت دهید. تفت دادن پیازها را تا جایی ادامه دهید که سبک و طلایی شوند. سپس سیرهای حلقه شده را به پیاز اضافه کنید و روی حرارت ملایم تفت دهید تا عطر آن بلند گردد.
شما می توانید برای تهیه پیاز داغ آماده و سیر داغ آماده به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله ششم: برنج را بجوشانید و آبکش کنید
در ادامه تهیه هزاری، یک قابلمه را با میزان آب کافی روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. بعد از به جوش آمدن آب، برنج را به همراه نمک اضافه کنید و منتظر بمانید تا برنج کمی نرم گردد.
بسته به نوع برنجی که استفاده می کنید در زمان مناسب برنج و زمانی که سطح بیرونی دانه برنج نرم و مغز آن هنوز سفت بود نصف قاشق چای خوری زردچوبه اضافه کنید و هم بزنید تا برنج رنگ بگیرد. سپس برنج را از روی حرارت بردارید و آبکش کنید.
مرحله هفتم: هزاری پلو جنوبی را دم بگذارید
برای داشتن، کف قابلمه میزانی روغن بریزید و با نان بپوشانید. سپس یک کفگیر برنج آبکش شده را روی آن بریزید و یک تکه از ماهی سرخ شده به همراه میزانی پیاز سرخ شده را نیز اضافه کنید.
این لایه ها را همین طور تا خاتمه و تا زمانی که برنج و ماهی تمام شوند، تکرار کنید. لایه آخر باید برنج باشد. روی درب قابلمه دم کنی بگذارید و درب قابلمه را ببندید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید ماهی پلو مخلوط حدود 40 دقیقه روی حرارت بماند و دم بکشد.
مرحله آخر: هزاری پلو را سرو کنید
بعد از گذشت 40 دقیقه هزاری پلو شما آماده است. آن را از روی حرارت بردارید و در یک دیس بکشید و سرو کنید. شما می توانید این قاطی پلوی خوشمزه را با سبزی خوردن و انواع ترشی () نوش جان کنید.
انواع ترشی را به روش های حضوری و اینترنتی می توانید از فروشگاه های تهیه کنید.
نکات مهم در طرز تهیه هزاری پلوی مجلسی
- برای درست کردن هزاری پلو با ماهی حتما از ماهی تازه بهره ببرید. ماهی تازه گوشت سفت و شفافی دارد، چشم های ماهی سالم و درخشان است و ماهی بوی تند و زننده ندارد.
- برای آنکه سردی ماهی گرفته گردد از میزانی پودر دارچین یا پودر زنجبیل برای تهیه هزاری پلو بهره ببرید. ادویه ها را موقع دم کشیدن روی پلو بریزید.
- برای مرینیت کردن ماهی از هر ادویه ای که مطابق با ذائقه خودتان است می توانید بهره ببرید.
- مقدار خرد کردن ماهی کاملا سلیقه ای است. می توانید ماهی را به صورت ریز یا درشت نیز خرد کنید.
- برای آنکه یک هزاری پلوی جنوبی مجلسی داشته باشید به برنج کمی کره اضافه کنید و روی آن را با میزانی برنج مخلوط شده با زعفران دم نموده می توانید تزیین کنید.
فوت و فن های خوشمزه شدن هزاری پلو به روش بندرعباسی
چرا هزاری تلخ می گردد؟
استفاده بیش از مقدار از زردچوبه باعث تلخی این غذا می گردد. نصف قاشق چای خوری زردچوبه برای رنگ دادن به برنج کافی است.
آیا هزاری پلو را به صورت دمی نیز می توان تهیه کرد؟
بله در این روش برنج را به همراه میزانی آب و نمک روی حرارت قرار دهید. میزان آب باید یک بند انگشت از سطح برنج بیشتر باشد. حرارت را زیاد کنید تا آب برنج کاملا کشیده گردد. سپس نیمی از برنج را بردارید و در ظرف دیگری بریزید.
به نیم دیگر برنج به جای مانده در قابلمه فیله ماهی سرخ شده را اضافه کنید و سپس بقیه برنج را به قابلمه برگردانید. درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید هزاری روی حرارت ملایم دم بکشد.
از چه نوع ماهی در تهیه هزاری پلو استفاده می گردد؟
برای تهیه این قاطی پلو محدودیتی در استفاده از ماهی ندارید. اگرچه بهتر است از ماهی های جنوب مانند ماهی شیر، سرخو، رشکو و … استفاده گردد اما بنا به ذائقه خود از ماهی های دیگر مثل قزل آلا، سالمون … نیز می توانید بهره ببرید.
منبع: افق کوروش